MM-93 -mersu takaisin Essayahille

26.8.2017 klo 10:49 Uutiset Esa Erävalo

Palkintomersu palasi ensimmäiselle omistajalleen.

Yleisurheilun MM-kisoissa Stuttgartissa 1993 Sari Essayah käveli 10 kilometrillä kultaa. Hän sai palkinnoksi Mercedes Benzin sponsoroiman hienon mersun ja Lapinlahden nimismies lahjoitti siihen erikoiskilvet MM-93 sanoen, että ”joku voi kuvitellä, että tässä on viittaus maailmanmestaruuteen, mutta se tarkoittaa Malttia Maantiellä”.

Auto aiheutti aikoinaan kovan kohun veropäätöksen takia. Vajaan parinkymmenen vuoden tauon jälkeen se palasi perheeseen, kun romuttaja Haukiputaalta ilmoitteli hänelle päätyneestä autosta sen ensimmäiselle omistajalle.

Essayah’n puoliso Robert Knapp osti auton 600 eurolla sen tunnearvon vuoksi.

– MM 93-mersu on pala suomalaista urheiluhistoriaa, Knapp toteaa.

Reilu puoli miljoonaa kilometriä ajetun auton moottori näyttää edelleen toimivan, mutta toki autossa näkyvät vuosien käytön jäljet. Pidämme autoa syksyn ja katsotaan sitten, mikä on sen tulevaisuus.

– Reilu puoli miljoonaa kilometriä ajetun auton moottori näyttää edelleen toimivan, mutta toki autossa näkyvät vuosien käytön jäljet. Pidämme autoa syksyn ja katsotaan sitten, mikä on sen tulevaisuus, Knapp toteaa.

Auto on katsastettu joulukuuhun asti. 520 000 kilometriä ajatetulla autolla on ollut lähes parikymmentä omistajaa vuosien varrella.

– Aika nostalginen fiilis on. Hyvin tuossa kehräilee, iloitsee Sari Essayah.

 

Ylös