Sateenkaari juhlisti suomalaista messua

26.8.2017 klo 23:51 Kotimaa Esa Erävalo

”Arvoperintöämme on syytä vaalia ja varjella”, kehotti tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio juhlapuheessaan.

Juhlassa oli korostunut kristillis-isänmaallisen perinnön merkitys. Haukio kiitti yhteisestä elämyksestä suomalaisen messun järjestäjiä Helsingin Senaatintorilla,sekä laulajia sadasta kuorosta, säveltäjä Lasse Heikkilää, kapellimestari Lehari Kaustelia, koreografi Sirkku Hoikkalaa ja kaikkia vapaaehtoisia.

Haukion puheen aikana kaartui sateenkaari kauniisti valtioneuvoston linnan ylle, vaikka juhlivat välttyivät sateelta syysillassa.

– Vastakkainasettelusta yhteyteen, korosti Haukion sanoja myös emerituspiispa Eero Huovinen lukiessaan Herran siunauksen juhlaväelle.

Juhlassa käytiin lauluin, tanssein, kuvin ja juonnoin läpi Suomen 100-vuotista historiaa.

– Hieno juhla oli konkreettinen osoitus kristittyjen yhteydestä, joka tuli kaikille nähtäväksi kauniilla tavalla, iloitsi yleisön joukossa kansanedustaja Antero Laukkanen ja kehui rohkeutta, jolla Heikkilä ja Kaustel olivat lähteneet toteuttamaan näkyään ainutlaatuisesta suurtapahtumasta.

Satojen kuorolaisten joukosta saattoi havaita laulamassa toisen KD:n kansanedustajan, Sari Tanuksen. Juhlan jälkeen kuorolaiset marssivat esiintymään Esplanadille, jossa he yllättivät mieluistasti lauluillaan ne sadat ihmiset, jotka olivat 100-vuotisjuhlapöydän ääressä aterioimassa.

Senaatintori oli lauantai-iltana täyttynyt paitsi eri seurakuntien kristityistä, myös turisteista ja muista kiinnostuneista. Järjestäjinä olivat pian 20 vuotta täyttävä Radio Dei ja Kristityt yhdessä ry, Crescendo Finland/KRS, Suomen Raamattuopisto, Alfa-tv, IRR-TV, Helsingin tuomiokirkkoseurakunta ja kaupunki.

Ylös