Kansanedustaja Sari Tanus lauloi Senaatintorin Suomalaisessa messun kuorossa: ”Uskomattoman hieno kokemus”

28.8.2017 klo 20:07 Uutiset Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Sari Tanus on häkeltyneen onnellinen oltuaan mukana Senaatintorin jättimäisessä Suomalaisessa messussa viime lauantaina. – Oli sanoinkuvaamattoman hienoa saada olla mukana Suomalaisessa messussa. Wauh, Tanus huudahtaa.

Kansanedustaja Sari Tanus on laulanut ennenkin, ja ollut mukana jopa levytyksessä, kun Jippii-kuoro teki keväällä Ristinmaa-äänitettään.

Mutta nyt tuli uudenlainen haaste. Viereisistä autoista saatiin kesällä joskus ihmetellä, kun tamperelaiskansanedustaja hoilasi täysillä Suomalaisen messun biisejä, huolimatta siitä, että seisoi autoineen vaikkapa liikennevaloissa.

Lauluja laulaessa nousi paitsi syvä kiitollisuus ja kunnioitus, myös vahva yhteys ja vastuu maamme yhdessä rakentamisesta ja arvokkaan kristillisen perintömme vaalimisesta maassamme.

Sadoista laulajista muodostunut jättikuoro, Valkia-ryhmä, solistit sekä jättiorkesteri esittivät Lasse Heikkilän teoksen Suomalainen messu. (Kuva Jukka Salmi)

– Olen kiitollinen, että pääsin mukaan Lasse Heikkilän upeaan musiikkiteokseen. Siinä on kauniit sävelkulut, syvälliset sanoitukset ja osuvat arjen kuvaukset. Se kujettaa ajatuksia herättäen läpi Suomen satavuotisen historian, Tanus kuvailee.

Viime lauantaina sadat laulajat ja valtaisa jättiorkesteri täyttivät Helsingin tuomiokirkon portaat. Yleisö osallistui torilla laulaen.

– Rukouksin on maatamme raivattu, läpi monenlaisten vaiheiden on menty, juuret syvällä kristinuskossa. Kristinusko on aivan olennainen osa Suomen menestystarinaa. Tämä tieto ja ymmärrys on säilytettävä, välitettävä nykyisille ja tuleville sukupolville.  Lauluja laulaessa nousi paitsi syvä kiitollisuus ja kunnioitus, myös vahva yhteys ja vastuu maamme yhdessä rakentamisesta ja arvokkaan kristillisen perintömme vaalimisesta maassamme, Tanus kertoo.

– Uskomattoman hieno kokemus oli saada olla mukana laulamassa Suomalaisessa messussa, kansanedustaja Sari Tanus sanoo. (Kuva Jukka Salmi)

Hänelle kokemus laulamisesta oli unohtumaton.

– Oli uskomattoman hienoa saada suurella joukolla laulaa Siunaamme sinua, Suomi, Pohjalainen uskontunnustus ja muistuttaa, että vielä turva Jumalassa on!

Kapellimestarina ja kuoronjohtajana oli nuori virolainen Lehari Kaustel.

Rouva Jenni Haukio muistutti puheessaan, että toisessa ihmisessä olisi ennen kaikkea nähtävä se, mikä hänessä on hyvää ja arvokasta.

Haukio muistutti myös Psalmin 91 lupauksesta: ”Hän antaa enkeleilleen käskyn varjella sinua”.

– Minulle kaikkein mieleenpainuvin ja sykähdyttävin hetki oli, kun huomasin sateenkaaren piirtyvän taivaalle puheen aikana. Tämä maa -laulun aikana sateenkaari kaartui koko Senaatintorin, myös Valtioneuvoston linnan ylle. Uskomaton näky!

Tanus kertoo, että tapahtumassa tuli paljon uusia tuttavuuksia.

– Ilo oli vetää harjoituskierrokset päivällä yhdessä Kristillisdemokraattien Helsingin piirin puheenjohtajan Tuulikki Teporan kanssa, joka myös oli joukkoineen mukana jättikuorossa.

Tanus kertoo, että illalle tuli vielä mainio loppumauste.

– Laskeuduimme sinivalkoisina Suomen lippuinemme pitkänä kulkueena Esplanadille, jossa kajautimme muutaman laulun tervehdyksenä ja täytenä yllätyksenä Suomi 100 -illallistajille.

–  Suomalainen messu on itse koettava. Laulamalla itse säkeistöt läpi avautuu lisää kerroksia. Autossa samainen äänite jatkaa minulla soimistaan, Tanus sanoo.

Katso seuraavat Suomalaisen messun esitykset: suomalainenmessu.fi

 

 

 

Ylös