Liikenteessä voi olla yli 20 000 sähköautoa kolmen vuoden kuluttua

28.8.2017 klo 15:49 Politiikka KD Lehti

Energia-alaa edustava Energiateollisuus muistuttaa, että hallituksen energia- ja ilmastostrategiaan varaama rahoitus pitäisi käyttää sähköautoilun ja muiden vaihtoehtoisten käyttövoimien tukemiseen.

Kevään kehysriihessä Sipilän hallitus varasi energia- ja ilmastostrategian toimeenpanoon 100 miljoonaa euroa seuraavalle neljälle vuodelle.

Energiateollisuus arvioi, että tuen avulla Suomessa voi olla yli 20 000 sähköautoa liikenteessä jo kolmen vuoden kuluttua. Tämä antaa sysäyksen uusien ja käytettyjen sähköautojen markkinoille sekä latausinfran kehittämiselle.

Fossiilisen öljyn korvaamiseen biopolttoaineilla, sähköllä ja muilla uusilla teknologioilla voidaan kannustaa verotuksella

Samalla tuki auttaa Suomea saavuttamaan ilmastotavoitteensa.

Energiateollisuus korostaa, että fossiilisen öljyn korvaamiseen biopolttoaineilla, sähköllä ja muilla uusilla teknologioilla voidaan kannustaa verotuksella.

ET:n mukaan ajoneuvoveroa tuleekin nyt porrastaa jyrkemmin hiilidioksipäästöjen verojen mukaan. Polttoaineverotuksen painopistettä tulee siirtää selvemmin hiilidioksipäästöjen verottamiseen.

 

Ylös