Kansanedustajat lepäsivät puuhastelemalla

29.8.2017 klo 12:05 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien kansanedustajista moni oli levännyt puuhastelemalla: Kesätauko oli kulunut puutarhatöissä, maalausurakassa, kielikurssilla ja hengellisillä kesäjuhlilla.

Politiikan syksy käynnistyy todenteolla tällä viikolla, kun hallitus kokoontuu budjettiriiheen. Juhannuksena istuntotauolle suunnannut eduskunta palaa työhönsä puolestaan ensi viikolla.

Eduskuntapuolueiden kansanedustajat ovat sovitelleet askelmerkkejään kesäkokouksissaan, joita on pidetty ympäri Suomea.

– Maalaaminen on siitä kiitollista puuhaa, että työnsä tuloksen näkee heti. Samaa ei voi sanoa politiikan teosta

Ouluun kokoontuneiden Kristillisdemokraattien kansanedustajien kesään oli mahtunut monenlaista aktiviteettiä. Moni oli rentoutunut puuhastelemalla.

– Rentouttava tekeminen on minulle ominainen tapa levätä, Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah kertoo.

Hänen kesänsä on kulunut maalausprojekteissa. Silauksen on saanut niin autotalli kuin mummonmökkikin.

– Maalaaminen on siitä kiitollista puuhaa, että työnsä tuloksen näkee heti. Samaa ei voi sanoa politiikan teosta, Essayah sanoo.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman oli saanut istuntotaukoon mahtumaan pari reissua ja kesäjuhlia. Kokkolassa Rauhan Sanan-suvijuhlien puhujavieraana ollut Östman osallistui myös Luodon kunnan 150-vuotisjuhliin. Luodon valtuuston puheenjohtajaksi valitun Östmanin alkukesä meni valtuuston järjestäytymisessä.

Loppukesään on mahtunut muun muassa eduskunnan varapuhemies Arto Satosen vierailun isännöiminen Luodossa.

Päivi Räsänen jännitti istuntokauden alussa nuorimmaisen tyttärensä Esterin esikoislapsen syntymää. Laskettu aika on tänään, mutta lääkäri-kansanedustaja Räsäsen oma arvio kuitenkin on, että lapsen syntymää joudutaan vielä odottamaan.

– Tavallaan toivonkin niin, sillä olen ollut kaikkien tyttärieni lasten syntymispäivänä paikalla. On niin ihana pitää vastasyntynyttä sylissään, Räsänen kertoo.

Tamperelaisen Sari Tanuksen kesä kului kielikurssilla Lontoossa, viikko meni lämmitellessä Espanjassa ja loma päättyi Suomalaisen messun kuorossa Helsingin Senaatintorilla.

– Se oli ikimuistoinen tapahtuma, kun vielä messun loppupuolella sateenkaari ilmestyi taivaalle, Tanus tunnelmoi.

Kansanedustajista Antero Laukkanen tuntui pitäneen lomaa sen varsinaisessa merkityksessä. Loistavaan kesään oli kuulunut laatuaikaa vaimon kanssa mökillä ja viikko Ruotsissa.

– Oli ihan parasta saada olla Leenan kanssa kahdestaan, istua paljussa tähtitaivaan alla ja ottaa vähän takaisin sitä vuoden aikana menetettyä yhteistä aikaa.

Ylös