Essayah muistuttaa Orpoa, että lapsiperheiden verotus on kiristymässä ensi vuonna

31.8.2017 klo 17:13 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah’n mukaan valtiovarainministeri Petteri Orpon on lunastettava lupaus, että lapsiperheiden verotus ei kiristy.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah tarttuu valtiovarainministeri Petteri Orpon  tämänpäiväiseen budjettiriihen tiedotustilaisuudessa antamaan lupaukseen, että kenenkään verotuksen ei pitäisi kiristyä ensi vuonna.

Essayah’n mukaan lupaus ei pidä lapsiperheiden kohdalla paikaansa, sillä hallitus ei aio jatkaa verotuksen lapsivähennystä.

– Lapsiperheiden verotus on siis kiristymässä, Essayah sanoo.

Verotuksen lapsivähennys luotiin viime hallituskaudella KD:n vaatimuksesta. KD:n läpipuskema vähennys on voinut olla jopa 400 euroa vuodessa.

Nyt Essayah odottaa, että Orpo lunastaa verolupauksensa myös lapsiperheille ja tuo eduskunnalle esityksen lapsivähennyksen jatkamisesta.

Verotuksen lapsivähennys luotiin viime hallituskaudella KD:n vaatimuksesta.

KD:n läpipuskema vähennys on voinut olla jopa 400 euroa vuodessa.

Kristillisdemokraatit lähettivät budjettiriiheen vetoomuksen lapsivähennyksen jatkamiseksi jo elokuun alussa kokoontuneesta puoluehallituksesta.

– Asialla on merkitystä paitsi tulotasoon, myös kannustinloukkujen purkamisessa, Essayah muistuttaa.

– Kun näiden pohjalla ovat jo tehdyt ja joiltain osin kovan kritiikin vuoksi loivennetut leikkaukset päivähoitoon, iltapäivätoimintaan ja koulutukseen, ne yhdessä luovat yhteiskuntaan ilmapiiriä, joka on kaikkea muuta kuin lapsiystävällinen.

Kristillisdemokraatit ovat esittäneet huolensa alentuneesta syntyvyydestä, joka lähestyy jo suurten nälkävuosien tasoa.

Ylös