Sari Essayah KOK:n kokouksessa Limassa Perussa: ”On järkevää ja säästäväistä valita olympiakaupungit ilman kalliita hakuprosesseja”

13.9.2017 klo 23:21 Ulkomaat Kristiina Kunnas

Kansainvälisen Olympiakomitean Limassa Perussa koolla oleva kokous päätti antaa kesäolympialaiset 2024 Pariisin ja 2028 Los Angelesin järjestettäviksi. Suomalaisjäsen Sari Essayah pitää valintatapaa järkevänä. – On säästäväistä, että sopimukset tehdään näin, ja vältetään järjettömän kalliit hakuprosessit, Essayah kertoo Limasta.

Kansainvälisen Olympiakomitean suomalaisjäsen, Kristillisdemokraattien kansanedustaja Sari Essayah juuri ennen tämän päivän äänestyksiä. Essayah on Limassa Perussa tyttärensä Noora Knappin kanssa. Äiti ja tytär ovat myös valtuustotovereita Lapinlahdella.

Vuosien 2024 ja 2028 kisapaikat saivat tänään keskiviikkonsa vahvistuksen. Olympialaiset pidetään Pariisissa 2024 ja Los Angelesissa 2028.

Kansainvälisen Olympiakomitean suomalaisjäsen, Kristillisdemokraattien kansanedustaja Sari Essayah on tyytyväinen tämän päivän päätöksiin.

Harva kaupunki enää uskaltautuisi edes järjestämään kisoja niiden kalleuden vuoksi. Minusta pompöösi ulkomuoto ei ole tärkein vaan sisältö ja arvot. – Sari Essayah

– Todellakin nyt on aivan erilainen tilanne, kun nämä kaupungit ovat päässeet sopimukseen Kansainvälisen Olympiakomitean kanssa, Sari Essayah kertoo Limasta.

– Tämä on järkevä päätös, sillä näin samalla vältetään kalliit hakuprosessit. Harva kaupunki enää uskaltautuisi edes järjestämään kisoja niiden kalleuden vuoksi. Minusta pompöösi ulkomuoto ei ole tärkein vaan sisältö ja arvot, Essayah muistuttaa.

Nykyisin kisojen turvallisuuden varmistaminen vie yhä suuremman osan jättibudjeteista. Seuraavat kesäolympialaiset pidetään Tokiossa 2020. Talviolympialaisista sen sijaan kohistaan, sillä ne on tarkoitus pitää ensi talvena 2018 Etelä-Koreassa alle 100 kilometrin päässä Pohjois-Korean rajasta.

 

 

Ylös