Tarja Halonen YK:n pääsihteerin rauhanvälityksen korkean tason neuvoa-antavan paneelin jäseneksi

17.9.2017 klo 08:46 Ulkomaat KD Lehti

Ulkoministeriö kertoo, että presidentti Tarja Halonen on nimetty YK:n pääsihteerin rauhanvälityksen korkean tason neuvoa-antavan paneelin jäseneksi.

Presidentti Tarja Halonen on nimitetty YK:n pääsihteerin rauhanvälityksen korkean tason neuvoa-antavan paneelin jäseneksi. Paneeli on YK:n pääsihteeri António Guterresin aloite rauhanvälitykseen liittyvien toimien tehostamiseksi.

YK:n pääsihteerin rauhanvälityksen korkean tason neuvoa-antava paneeli tarjoaa pääsihteerille neuvontaa ja näkemyksiä konflikteista ja rauhanprosesseista. Paneelin jäsenet ovat kokeneita rauhanvälityksen ja diplomatian asiantuntijoita. Rauhanvälitys on noussut entistä tärkeämpään rooliin kansainvälisessä ulkopoliittisessa keinovalikoimassa. YK:n tavoitteena on lisätä rauhanvälityskapasiteettia sekä tukea alueellisia ja kansallisia rauhanvälitystoimia.

Paneelin jäsenet ovat kokeneita rauhanvälityksen ja diplomatian asiantuntijoita. Rauhanvälitys on noussut entistä tärkeämpään rooliin kansainvälisessä ulkopoliittisessa keinovalikoimassa.

Suomi tulee jatkamaan määrätietoista panostusta kansainväliseen rauhanvälitystoimintaan sekä kehittää ja vahvistaa kansallisen dialogi- ja rauhanvälityskapasiteetin rakentamista valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittisen selonteon mukaisesti. Ulkoministeri Timo Soini toimii yhdessä Turkin ulkoministerin kanssa YK:n rauhanvälityksen ystäväryhmän puheenjohtajana.

Lähde: UM

 

Ylös