Päivi Räsänen: Hyrialla ratkaiseva rooli talousalueen työvoiman kouluttamisessa – asema turvattava

21.9.2017 klo 08:30 Politiikka KD Lehti

Hyrian asema alueella tarvittavan työvoiman kouluttajana on turvattava, vaatii Riihimäen KD-kansanedustaja Päivi Räsänen kirjallisessa kysymyksessään.

Kansanedustaja Päivi Räsänen jätti kirjallisen kysymyksen ammatillisen oppilaitos Hyrian asemasta.

– Hyria koulutus Oy:n ensisijaiseksi toiminta-alueeksi pitäisi määritellä 25 muun ammatillisen koulutuksen järjestäjän tavoin Uudenmaan ja Kanta-Hämeen maakunnat, Räsänen vaatii.

Opetus- ja kulttuuriministeriön ehdotuksessa Hyria Oy:n ensisijaisiksi toiminta-alueiksi ehdotetaan Hyvinkäätä, Hämeenlinnaa ja Riihimäkeä. Määritelmä on Räsäsen mielestä liian suppea. Pohjoisen Uudenmaan ja eteläisen Kanta-Hämeen vaikutusalueella elinkeinoelämän kehittäminen ja kuntien elinvoimaisuuden vahvistaminen eivät noudata maakuntarajoja.

Sekä Riihimäen kaupunki että Riihimäen-Hyvinkään kauppakamari ovat ilmaisseet, että maakuntalähtöinen aluemäärittely ei ota huomioon talousalueen elinkeino- ja työelämää. Hyrialla on ratkaiseva rooli talousalueen yritysten osaavan työvoiman kouluttamisessa.

– On tärkeää, että ammatillisen koulutuksen reformin edetessä Hyria koulutus pystyy edelleen kouluttamaan osaavaa työvoimaa kasvavalle talousalueelle yritysten ja julkisen sektorin tarpeisiin.

Hyrialla on ratkaiseva rooli talousalueen yritysten osaavan työvoiman kouluttamisessa. On tärkeää, että ammatillisen koulutuksen reformin edetessä Hyria koulutus pystyy edelleen kouluttamaan osaavaa työvoimaa kasvavalle talousalueelle yritysten ja julkisen sektorin tarpeisiin.

Hyria koulutus Oy on Uudenmaan ja Kanta-Hämeen maakunnissa sekä Suomen merkittävimmällä kasvukäytävällä toimiva 3054 opiskelijan monialaista koulutusta tarjoava aikuisten ja nuorten ammatillisen koulutuksen järjestäjä.

– Hyria sijaitsee Hyvinkään ja Riihimäen yli 100 000 asukkaan talousalueella ja on erinomainen esimerkki elinkeinoelämän ja kuntien välisestä yhteistyöstä, Räsänen muistuttaa.

Kirjallisen kysymyksen ovat allekirjoittaneet myös edustajat Aino-Kaisa Pekonen, Timo Heinonen ja Leena Meri.
Ylös