Oriolan lääketoimituksissa apteekeille edelleen ongelmia

26.9.2017 klo 09:41 Kotimaa KD Lehti

Puutteet Oriolan lääketoimituksissa haittaavat edelleen apteekkien toimintaa. Oriolan ongelmat lääketoimituksissa alkoivat syyskuun alussa, kun yhtiö otti käyttöön uuden toiminnanohjausjärjestelmän, joka ei ole toiminut odotetulla tavalla.

Suomen Apteekkaariliitosta kerrotaan, että apteekeissa pyritään kaikin keinoin varmistamaan elintärkeiden ja kriittisten lääkehoitojen jatkuvuus ja potilasturvallisuuden säilyminen.

Apteekkariliiton apteekeilta keräämien tietojen mukaan Oriolan lääketoimituksissa on edelleen puutteita, jonka vuoksi useimpien apteekkien varastot niin ihmis- kuin eläinlääkkeissä ovat nyt tavallista suppeammat.

Apteekeissa pyritään kaikin keinoin varmistamaan elintärkeiden ja kriittisten lääkehoitojen jatkuvuus ja potilasturvallisuuden säilyminen

Oriolan ongelmat lääketoimituksissa alkoivat syyskuun alussa, kun yhtiö otti käyttöön uuden toiminnanohjausjärjestelmän, joka ei ole toiminut odotetulla tavalla.

Tilanteen odotetaan normalisoituvan lähiviikkojen aikana.

Apteekkariliitto seuraa tilannetta apteekeissa.

 

Apteekkariliiton ohjeita apteekkien asiakkaille:

– Osta seuraava lääke-erä jo muutama päivä ennen kuin lääke on kokonaan loppu.
Asioi normaalisti omassa apteekissasi.

– Mikäli lääkettä on apteekissa vähän, on mahdollista, että sitä myydään tässä poikkeustilanteessa tavallista pienempi määrä.

– Mikäli lääke on kokonaan apteekista loppu, apteekin henkilökunta selvittelee asiaa tai antaa ohjeet hoidon jatkumisen varmistamiseksi.

– Tarvittaessa lääkäri harkitsee korvaavaa lääkehoitoa, kunnes omaa lääkettä on jälleen apteekista saatavilla. Noudata lääkärin antamaa ohjetta lääkkeiden käytössä.

– Älä hamstraa lääkkeitä! Lääkkeet eivät ole Suomesta loppu, mutta niiden saatavuus lääketukkukauppa Oriolasta on tilapäisesti heikentynyt.

Ylös