KD:n puoluesihteeri Asmo Maanselkä yritti saada yhdistelmävaaleja – edessä vaalisuma

30.9.2017 klo 10:58 Politiikka Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraattien puoluesihteeri Asmo Maanselkä yritti neuvotella muutamat vaalit yhteen, mutta yritykseksi jäi. – Vaaliähky on tulossa, hän toteaa. Maanselkä on KD-Kompassi -haastattelussa lauantaina Radio Deissä.

Ensi tammikuussa presidentinvaalit, lokakuussa 2018 maakuntavaalit, keväällä 2019 ensin eduskuntavaalit ja kesän korvalla eurovaalit. Sen jälkeen podetaan satavarmasti vaaliähkyä.

– Yritin kyllä kaikkeni, että olisimme voineet yhdistää esimerkiksi maakunta- ja eduskuntavaalit. Keskusta torppasi sen, Asmo Maanselkä kertoo puoluesihteerien yhteisistä neuvotteluista.

Kristillisdemokraattien puoluesihteeri  Maanselkä kertoo myös siitä, millaista on mennä presidentinvaaleihin ilman omaa ehdokasta. (Kuuntele ohjelma täällä)

Nämä ovat nyt erilaiset vaalit kuin kuusi vuotta sitten. Nyt ehdokkaat taistelevat istuvaa presidenttiä vastaan.

– Nämä ovat nyt erilaiset vaalit kuin kuusi vuotta sitten. Nyt ehdokkaat taistelevat istuvaa presidenttiä vastaan, Maanselkä muistuttaa.

Kristillisdemokraattien Seinäjoen puoluekokous antoi elokuun lopulla jäsenistölle suosituksen olla mukana tukemassa kansanliikettä, joka tähtää presidentti Sauli Niinistön toiseen kauteen.

Asmo Maanselkä on KD-Kompassi -ohjelmassa haastateltavana Radio Deissä. Lähetysaika on lauantaina 30. syyskuuta klo 12.50. Ohjelman voi jälkikuunnella kotisivuilla kd.fi.

 

Ylös