Sipoon tummaääninen kunnanvaltuutettu Tiina Sinkkonen julkaisi levyllisen Mahalia Jacksonin lauluja

30.9.2017 klo 09:45 Kotimaa Kristiina Kunnas

Laulaja Tiina Sinkkosesta tuli Sipoon kunnanvaltuutettu kevään vaaleissa. Sen lisäksi hän sulkeutui studioon ja tuli ulos uuden levyn kanssa.

– Opin nyt valtuutettuna uusia asioita, se on ollut kokemattomalle jännittävää, ja samalla kiinnostavaa. Neuvottelin lautakuntapaikat itse, mutta sain konkaripoliitikko Jouko Jääskeläiseltä puhelimitse hyviä neuvoja, kertoo Sipoon tuore Kristillisdemokraattien kunnanvaltuutettu Tiina Sinkkonen.

Sinkkonen tuntee sielunsukulaisuutta kuulun amerikkalaislaulajan kanssa.

Muutakin isoa tapahtui: Sinkkonen sulkeutui studioon ja tuli ulos uuden levyn kanssa. Sweet Chariot Comin’ on kunnianosoitus Mahalia Jacksonin (1911–72) rakastetuille lauluille. Jazzahtavat spirituaalit ja gospelin helmet saavat ryhtinsä Sinkkosen tummasta alttoäänestä sekä mausteensa muusikoilta, jotka ovat Porvoon Tuomiokirkon kanttori Eric-Olof Söderström, piano, Patrik Latvala, kontrabasso ja tuuba sekä Thomas Törnroos, rummut.

Sinkkonen tuntee sielunsukulaisuutta kuulun amerikkalaislaulajan kanssa.

– Mahalia vaikutti gospelmusiikin kehittymiseen ja siihen, että sitä ruvettiin esittämään kirkoissa. Laulu-uran lisäksi hän oli vahva yhteiskunnallinen vaikuttaja ja rotusorron vastustaja. Hän oli Martin Luther Kingin henkilökohtainen ystävä ja lauloi John F. Kennedyn virkaanastujaisissa, Sinkkonen kertoo.

Tribuuttilevyllä kuullaan muiden muassa laulut Deep River, Joshua Fit the Battle of Jericho sekä Swing Low Sweet Chariot.

Ylös