Kristillisdemokraateilta lakialoite lapsivähennyksen säilyttämiseksi

11.10.2017 klo 14:13 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraatit ovat jättäneet puolueen puheenjohtaja Sari Essayah’n johdolla lakialoitteen verotuksen lapsivähennyksen jatkamiseksi. Hallitus on aikeissa poistaa lapsivähennyksen ensi vuoden alusta lukien.

Hallitus on päättänyt poistaa verotuksen lapsivähennyksen on ensi vuoden alusta lukien, mikä johtaisi kristillisdemokraattien mukaan siihen, että lapsiperheiden huoltajien kannustin hakea töitä heikkenee.

– Heidän efektiivinen veroasteensa voi nousta merkittävästi pienillä ansiotuloilla, mikä tekee työnteosta kannattamatonta. Korkeat efektiiviset veroasteet johtuvat siitä, että lapsiperheen saamat tuet vähenevät ja päivähoitomaksu ja verotus nousevat jyrkästi jo pienillä ansiotuloilla, Kristillisdemokraatit perustelevat puheenjohtaja Sari Essayah’n jättämässä lakialoitteessa.

– Koska lapsivähennysjärjestelmä on luotu verotukseen, ei sitä tule poistaa, vaan sen avulla voidaan korjata pahimpia lapsiperheiden kohtaamia epäkohtia

Kristillisdemokraattien lakialoite säilyttäisi lapsivähennyksen nykyisellään. Toimenpide sisältyy myös myöhemmin tässä kuussa julkaistavaan kristillisdemokraattien vaihtoehtobudjettiin.

Lakialoitteen ensimmäinen allekirjoittaja Sari Essayah muistuttaa, että lapsivähennysjärjestelmä luotiin viime vaalikaudella Kristillisdemokraattien aloitteesta juuri kompensoimaan lapsilisien leikkausta.

– Koska lapsivähennysjärjestelmä on luotu verotukseen, ei sitä tule poistaa, vaan sen avulla voidaan korjata pahimpia lapsiperheiden kohtaamia epäkohtia.

Lapsivähennyksen määrä on ollut enintään 50 euroa jokaisesta huollettavasta alaikäisestä lapsesta. Vähennyksen määrä lasketaan enintään neljän lapsen perusteella.

Ylös