Peter Östman toivoo hallituksen suitsivan antisemitismiä ja muukalaisvastaisuutta lietsovien järjestöjen toimintaa

13.10.2017 klo 09:56 Politiikka Samuli Rissanen

Östmanin mielestä antisemitismiä ja muukalaisvastaisuutta lietsovien järjestöjen avointa toimintaa ei pitäisi sallia suomalaisessa yhteiskunnassa.

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Peter Östman peräänkuuluttaa hallituksilta toimia lisääntyvään ja yhä avoimempaan juutalais- ja muukalaisvastaiseen toiminnan pysäyttämiseksi.

Hänen mielestään antisemitismiä ja muukalaisvastaisuutta lietsovien järjestöjen avointa toimintaa ei pitäisi sallia Suomessa.

Luodossa ja muissa Pohjanmaan kunnissa on alkusyksyn aikana jaettu ihmisten postilaatikoihin juutalaisvastaisista materiaalia.

Östman kertoo, että hänen kotikunnassaan Luodossa ja muissa Pohjanmaan kunnissa on alkusyksyn aikana jaettu ihmisten postilaatikoihin juutalaisvastaisista materiaalia.

– Esitteiden julkaisija Nordfront on Pohjoismaisen vastarintaliikkeen viestintäkanava. Järjestö toimii myös Suomessa ja tunnustaa sen omien sanojen mukaan kansallissosialistista maailmankatsomusta, Östman sanoo.

Natsipropagandan jakaminen ei ole ongelma ainoastaan Pohjanmaalla. Lokakuun alussa Helsingin paikallisbusseissa oli nähty antisemitististä ja juutalaisvastaista viestiä sisältäviä ilmoituksia, jotka oli kiinnitetty samoille paikoille missä usein nähdään kaupallisia ilmoituksia.

– Samoja ilmoituksia oli liimailtu myös Helsingin rautatieaseman oviin, Pelastusarmeijan rakennukseen ja eduskunnan edustalla oleviin patsaisiin, Östman muistuttaa.

Hän on jättänyt aiheesta hallitukselle kirjallisen kysymyksen.

Ylös