Aleksi Sarasmaa on KD Nuorten uusi puheenjohtaja

16.10.2017 klo 10:03 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattisten Nuorten vuosikokous valitsi uudeksi puheenjohtajakseen kaksivuotiskaudelle helsinkiläisen Aleksi Sarasmaan, 23.

Aleksi Sarasmaa on aiemmin toiminut KD Nuorten liittohallituksessa ja Uudenmaan KD Nuorten hallituksen jäsenenä.  Imatralta lähtöisin oleva Sarasmaa on oikeustieteiden opiskelija, joka asuu vaimonsa kanssa Helsingissä.

Hän seuraa tehtävässään väistyvää puheenjohtajaa Jiska Gröhniä.

– Monet vaalit puheenjohtajakaudellani tulevat tuomaan haasteita, mutta tämän hetken nousun myötä uskon, että tulemme pääsemään huipputulokseen

– Odotan innolla tulevaa. Puheenjohtaja Jiska Gröhnin jälkeen on helppo jatkaa, hän kertoi valintansa jälkeen.

Sarasmaan puheenjohtajuuskausi osuu vaalisumaan, sillä seuraavan kahden vuoden aikana  pidetään neljät eri vaalit.

– Monet vaalit puheenjohtajakaudellani tulevat tuomaan haasteita, mutta tämän hetken nousun myötä uskon, että tulemme pääsemään huipputulokseen, Sarasmaa luottaa.

Vuosikokous valitsi tulevalle yksivuotiskaudelle ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi Elsi Rannan 23, joka opiskelee ranskan kieltä ja politiikkaa Tampereella. Ranta on toiminut vuoden 2016 KD Nuorten kansainvälisenä sihteerinä ja liittohallituksen jäsenenä. Toisena varapuheenjohtajana jatkaa helsinkiläinen tradenomi ja kauppatieteiden maisteriopiskelija Nelli-Maria Sarasmaa, 22.

KD Nuorten vuosikokous pidettiin viikonloppuna Lahdessa.

Ylös