Ajatushautomo Kompassin kansainvälinen seminaari

29.10.2017 klo 14:59 Kotimaa Esa Erävalo

Ajatushautomo Kompassin seminaariin Helsingin yliopistolla pääsi osallistumaan myös nettistriimauksen kautta.

Paljon kiitosta korkeatasoisesta annistaan saanut seminaari sai nettistriimauksen kautta tuhatkunta katsojakertaa. Lisäksi vielä tänä vuonna on ilmestymässä kirja, jossa seminaarin runsasta antia selvitetään kansantajuisesti.

Seminaarin pääluennoitsija oli Andrea Bertolini, 35-vuotias yksityisoikeuden apulaisprofessori SSSA:ssa (The Dirpolis Institute of the Scuola Superiore Sant’Anna) ja yksityisoikeuden luennoitsijaprofessori myös Pisan yliopiston talouden ja liiketalouden osastolla.

Hän alkoi tutkia robotiikan oikeudellisia, taloudellisia ja eettisiä kysymyksiä Robolaw-projektissa vuonna 2012. Vuonna 2014 hänet kutsuttiin Euroopan parlamentin oikeusasioiden valiokuntaan esittämään tutkimustuloksiaan ja ehdotuksiaan. Sen jälkeen hän on useaan otteeseen vieraillut neuvonantajana EU:n instituutioissa.

Vuodesta 2015 Bertolini on koordinoinut projektia, joka pyrkii selvittämään kehittyneiden tekojäsenten ja -tukirankojen käyttöön liittyviä vastuukysymyksiä (RELIABLE). Hän koordinoi myös Jean Monnet -projektia ”Eurooppa sääntelee robotteja”, joka tarjoaa monia maisteri- ja tohtoritason kursseja robotiikkaan liittyvistä oikeudellisista kysymyksistä.

Bertolinilla on yksityisoikeuden tohtorin tutkinto SSSA:sta ja oikeustieteen maisterin tutkinto USA:sta Yalen yliopiston lakitieteen osastolta.

Hänen ajatuksiaan on myös Euroopan parlamentin helmikuisessa
päätöslauselmassa koskien robotiikkaa.

Andrea Bertolini on erikoistunut robotiikan lainopillisiin kysymyksiin ja on toiminut neuvonantajana EU:n komissiolle. Hänen ajatuksiaan on myös Euroopan parlamentin helmikuisessa
päätöslauselmassa koskien robotiikkaa.

Kysytty luennoitsija matkustaa ympäri Eurooppaa puhumassa esimerkiksi robotiikan juridisista kysymyksistä. Suomeen hän tuli Prahasta ja Milanosta, ja matkasi seminaarin jälkeen Brysseliin.

Live-video seminaarista on nähtävissä Facebookissa KD:n keskustelupalstalla ja seminaarin esityksiä tulee saataville ajatushautomon kotisivuille www.kompassi.org

Ajatushautomo Kompassi ry on viime vuoden maaliskuussa perustettu kristillisdemokraattinen ajatuspaja ja kyseessä oli sen ensimmäinen kansainvälisen tason seminaari.

Seuraava Ajatushautomo Kompassi ry:n seminaari on ma 13. marraskuuta klo 16-18 Eduskunnan kansalaisinfossa. Aiheena ovat erilaiset perustulo- ja perusturvamallit. Vapaa pääsy.
Ylös