Kristillisdemokraattien Etelä-Savon piiri vaatii uudisrakennusten tiukkojen energiamääräysten lieventämistä: “Tiukat määräykset pahentavat sisäilmaongelmia”

30.10.2017 klo 13:22 Politiikka Samuli Rissanen

KD:n Etelä-Savon piiri vaatii uudisrakennusten liian tiukkojen energiamääräysten lieventämistä. Samalla piiri vaatii sisäilmaongelmien hoitoon lisää taloudellisia resursseja.

Etelä-Savon Kristillisdemokraattien kannanotossa todetaan, että uudisrakennusten liian tiukat energiamääräykset aiheuttavat kosteusvaurioita ja pahentavat sisäilmaongelmia.

– Sisäilmaongelmien hoitoon on osoitettava sekä riittävästi taloudellisia resursseja että moniammatillista asiantuntemusta.

Piirin syyskokouksessa Sulkavalla puhunut Kristillisdemokraattien varapuheenjohtaja ja erikoislääkäri Tiina Tuomela käsitteli hänkin poliittisessa tilannekatsauksessa sisäilmaongelmia, joille altistuu jopa 750 000 suomalaista päivittäin.

Heistä 100 000-200 000 on lapsia, jotka altistuvat sisäilmaongelmille kouluissa ja päiväkodeissa.

Lastenlääkärinä työskentelevä Tuomela on jo pitkään kohdannut ammatissaan sisäilmaongelmista kärsiviä lapsia ja heidän perheitään.

Massiiviset sisäilmaongelmat on huomioitu myös Kristillisdemokraattien vaihtoehtobudjettissa, jossa kuntia tuettaisiin sisäilmaongelmien hallitsemisessa ja korjaamisessa sadalla miljoonalla eurolla.

Kristillisdemokraattien 1. varapuheenjohtaja, ”TV-tohtori” Tiina Tuomela puhui Sulkavalla muun muassa sisäilmaongelmista, jotka piinavaat jopa 750 000 suomalaista päivittäin, ja ainakin 100 000 lasta altistuu sisäilmaongelmille kouluissa ja päiväkodeissa. Kuva: Olavi Kietäväinen

Kristillisdemokraattien Etelä-Savon piirin kokouksesta lähti niinikään kannanotto koskien tiestön kuntoa. Piiriä huolestuttaa yleisten teiden suureksi kasvanut korjausvelka.

– Varsinkin alemman tieverkon vanhat huonokuntoiset, pahoin reikiintyneet päällysteet on saatava pikaisesti kuntoon. Huonokuntoiset tiepäällysteet vaarantavat jo liikenneturvallisuutta monin paikoin. Tiepäällysteiden poistaminen ja sorateiksi muuttaminen ei ole ”nykypäivää”. Eduskunnan on lisättävä tuntuvasti tienpidon määrärahoja, piirin kannanotossa todetaan.

Toisaalta Etelä-Savon kristillisdemokraatit torjuvat ajatuksen yksityisteiden rahoittamisesta käyttäjiltä perittävillä maksuilla. Se johtaisi kristillisdemokraattien mielestä tieverkoston käyttökieltoihin, koska ei ole olemassa tehokasta maksujen perintäjärjestelmää.

Kristillisdemokraattien Etelä-Savon piirin kokoksessa tehtiin myös henkilövalintoja. Piirin puheenjohtajana jatkaa Jouni Koskela Savonlinnasta ja varapuheenjohtajana Liisa Ahonen Mikkelistä.

Piirihallituksen muut jäsenet ovat  Helena Liukko ja Tauno Mustonen Enonkoskelta, Esa Ruhanen Hirvensalmelta, Paavo Ahonen Juvalta, Jenni Kolmisoppi ja Tuomo Malinen Mikkelistä, Sirpa Kattainen Mäntyharjusta, Antti Kivimäki ja Pirkko Peltoniemi Pieksämäeltä, Olavi Kietäväinen Puumalasta ja Tapani Hannonen Savonlinnasta.

 

Ylös