Kristuspäivä kokoaa Turkuun tuhansia kristittyjä eri kirkkokunnista yhteiseen rukoukseen

8.11.2017 klo 10:25 Kotimaa Samuli Rissanen

Pääministeri Juha Sipilä tuo valtiovallan tervehdyksen Turkuhallissa 2.12. järjestettävään valtakunnalliseen kiitos- ja rukoustapahtuma Kristuspäivään. Tapahtuman tavoitteena on yhteinen rukous.

Suomen 100-vuotisjuhlavuoden merkeissä järjestettävä Kristuspäivä-tapahtuma kokoaa Turkuun tuhansia kristittyjä yli kirkkokuntarajojen 2.12.

Osallistujia tulee maan pohjoisimmasta kunnasta eteläisimpään kärkeen ja bussikuljetuksia järjestetään lähes sadalta paikkakunnalta.

Kristuspäivässä on mukana lukuisia eri kirkkokuntien ja kristillisten tahojen johtajia. Mukana ovat muiden muassa Espoon piispa Tapio Luoma ja Helsingin piispa Teemu Laajasalo. Katolista kirkkoa edustaa Helsingin piispa Teemu Sippo ja ortodoksista kirkkoa kirkkoherra Ion Durac Turusta.

– Suomi tarvitsee rukousta myös tänään. Tapahtuman tavoitteena on rakentaa kristittyjen yhteistä rukousta kautta maan

Valtiovallan tervehdyksen klo 15 alkavassa pääjuhlassa tuo pääministeri Juha Sipilä. Tilaisuus päättyy yhteisesti laulettavaan Hoosianna-hymniin.

Keskipäivästä iltayhdeksään kestävän tapahtuman pääjuhlassa kaikkien Suomen kuntien vaakunaliput kannetaan Turkuhallin (Gatorade Center) areenalle. Lippuparaatissa on mukana lisäksi Suomessa asuvien eri kansallisuuksien edustajia kotimaiden lippujensa kanssa. Näin tehdään näkyväksi rukous, johon sisältyvät koko Suomi ja kaikki täällä asuvat ihmiset.

– Rukouksessa otamme tosissamme Jumalan lupauksen, jonka mukaan Hän kuulee meitä. Tämän tietäminen rohkaisee ja antaa voimaa, piispa Tapio Luoma sanoo.

– On asioita, joita tapahtuu vasta silloin, kun olemme yhdessä, muistuttaa yhteyden tärkeydestä helluntaikirkon johtaja Mika Yrjölä. Hän puhuu tapahtuman iltajuhlassa.

– Suomi tarvitsee rukousta myös tänään. Tapahtuman tavoitteena on rakentaa kristittyjen yhteistä rukousta kautta maan, toteaa päivän pääkoordinaattori pastori Pasi Jaakkola Turun Mikaelinseurakunnasta.

Kristuspäivän musiikkiosuuksissa ovat mukana muun muassa Pekka Simojoki, Jippu, Sakari Heikkilä, Jippii-kuoro, Aboa Gospel -kuoro sekä SUHE Live-ylistysryhmä.

Kristuspäivän juuret ovat Sveitsissä, jossa järjestettiin ensimmäinen maanlaajuinen Kristuspäivä vuonna 2004. Suomen ensimmäisenä Kristuspäivänä vuonna 2008 Turkuhalliin kokoontui lähes 10 000 osanottajaa kaikista Suomen kunnista ja kirkkokunnista.

Kristuspäivän järjestämisestä vastaavat Hengen uudistus kirkossamme ry ja Kansan Raamattuseura yhdessä Turun alueen seurakuntien kanssa.

Ylös