MTV: Alkoholilain uudistus siirtymässä ensi vuodelle

9.11.2017 klo 10:02 Politiikka KD Lehti

Eduskunnan oli määrä äänestää alkoholilakiesityksestä marraskuussa, mutta nyt kuulemiset jatkuvat joulukuun alkuun.

Alkoholilain uudistus lykkääntynee ensi vuoden puolelle, kertoo MTV.

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta ei todennäköisesti saa mietintöään valmiiksi ennen joulutaukoa, koska valiokunnan jäsenet haluavat kuulla lisää asiantuntijoita.

Eduskunnan oli määrä äänestää lakiesityksestä marraskuussa, mutta nyt kuulemiset jatkuvat joulukuun alkuun. Hallitusryhmien välillä on ollut eripuraa siitä, tulisiko ruokakaupassa myytävien juomien prosenttirajojen nosto kytkeä yhteen alkoholiveron korotuksen kanssa.

Hallitusryhmien välillä on ollut eripuraa siitä, tulisiko ruokakaupassa myytävien juomien prosenttirajojen nosto kytkeä yhteen alkoholiveron korotuksen kanssa.

Sinisten ryhmänjohtaja Simon Elo katsoo, että suunniteltu alkoholiveron korotus pitää laittaa jäihin, jos lakiesitys ei ehdi vuoden loppuun mennessä käsittelyyn.

Kokoomuksen ryhmänjohtaja Kalle Jokinen on samoilla linjoilla. Keskusta katsoo, että alkoholiveroa tulee nostaa joka tapauksessa.

Kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä vastustaa kansanterveyden näkökulmasta ja alkoholihaittojen lisääntymisen pelossa yksimielisesti prosenttirajojen nostoa kaupoissa myytäviin alkoholituotteisiin.

Lähteet: STT, kdlehti.fi

 

 

Ylös