”Ikäihmiset joutuvat pärjäämään aivan liian vähällä”

11.11.2017 klo 11:30 Politiikka Kristiina Kunnas

– Ikäihmisten hyvinvointi ja terveyden ylläpitäminen on todella tärkeä tavoite, sanoo Kristillisdemokraattien kansanedustaja ja varapuheenjohtaja Sari Tanus.

– Hyvin pienellä eläkkeellä eläviä, erityisesti naisia, on todella paljon yhteiskunnassamme, murehtii kansanedustaja Sari Tanus KD-Kompassi -radiohaastattelussa lauantaina Radio Deissä.

Tanus puhuu Ismo Portinin haastattelussa palveluseteleistä ja Kristillisdemokraattien vaihtoehtobudjetin hyvistä parannusehdotuksista ikäihmisille.

– Ei voi olla niin, että vähävarainen ikäihminen joutuu luopumaan lääkkeistä, kun hänellä ei ole varaa niihin, Tanus sanoo.

Ei voi olla niin, että vähävarainen ikäihminen joutuu luopumaan lääkkeistä, kun hänellä ei ole varaa niihin.

Kodin turvallisuus on erittäin tärkeä asia. Tanus murehtii sitä, että tulipalot ja palokuolemat ovat Suomessa valitettavan yleisiä. Monessa muussa Euroopan maassa tilanne on parempi.

– Liesivahdin olisi oltava pakollinen ikäihmisillä, se jo ehkäisisi monet tapaturmat.

Lääkäri-kansanedustaja muistuttaa KD-Kompassi -haastattelussa hyvän saattohoidon välttämättömyydestä. Eutanasia-kansalaisaloite on nostanut myös saattohoidon vilkkaaseen keskusteluun juuri nyt.

– Hyvästä saattohoidosta on huolehdittava kaikkien kohdalla, ja joka puolella Suomea, Tanus vaatii.

Sari Tanus haastattelussa, KD-Kompassi, Radio Dei, la 11. marraskuuta klo 12.50, uusinta ma 13.11. klo 22.35. Jälkikuuntele KD:n kotisivuilta kd.fi

 

Ylös