KD:n Sari Tanus toivoo hallitukselta konkretiaa sisäilmaongelmien hallitsemiseksi

15.11.2017 klo 17:04 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien vaihtoehtobudjetin suurin panostus on 100 miljoonaa euron sisäilmaohjelma, joka auttaisi kuntia hallitsemaan ja korjaamaan rakennustensa sisäilmaongelmia. Mutta ottaako hallitus 800 000 suomalaista vuosittain vaivaavan ongelman tosissaan?

Kansanedustaja Sari Tanus muistutti eduskunnassa, että Kristillisdemokraattien vaihtoehtobudjetin suurin panostus, 100 miljoonaa euroa on tarkoitettu kuntien avustamiseksi massiivisten sisäilmaongelmien ratkaisemiseksi ja hallitsemiseksi.

–Yliopistosairaaloihin tarvitaan sisäilmapoliklinikat, tutkimusmenetelmiä ja sisäilmasairastuneiden sosiaaliturvaa on kehitettävä. Kotiopetusta on järjestettävä ja väistötiloja hankittava

–Yliopistosairaaloihin tarvitaan sisäilmapoliklinikat, tutkimusmenetelmiä ja sisäilmasairastuneiden sosiaaliturvaa on kehitettävä. Kotiopetusta on järjestettävä ja väistötiloja hankittava,Tanus muistutti sisäilmaongelmista juontuvista tarpeista.

Hänen mukaansa Suomeen tarvitaan hyvin laaja-alainen, riittävästi resurssoitu sisäilmaohjelma, jossa pureudutaan ja ratkaistaan käytännön monimutkaisia ongelmia.

Opposition vaihtoehtobudjetteja puivan eduskunnan kuullen Tanus kysyi, tartutaanko ongelmaan riittävän voimakkaasti. Hän kertoi odottavansa hallitukselta konkreettisia vastauksia.

Arviolta 800 000 suomalaista altistuu vuosittain rakennusten kosteusvaurioille ja niistä aiheutuville sisäilmaongelmille. Kymmenet tuhannet oirehtivat päivittäin.

Ylös