Essayah on huolissaan sosiaalisten yritysten tulevaisuudesta

17.11.2017 klo 11:10 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah on huolissaan sosiaalisten yritysten tulevaisuudesta. Hänen mielestään vaikuttaa siltä, että hallitus olisi kumoamassa koko lain ja ajamassa sitä kautta sosiaaliset yritykset alas.

Essayah haluaa säilyttää sosiaalisten yritysten lainsäädännön ja kehittää sitä. Edellisen hallituksen aikana päätettiin uudistaa sosiaalisten yritysten lainsäädäntöä. Nyt on kuitenkin vaikuttaa siltä, että hallitus olisikin kumoamassa koko lain.

Työ- ja elinkeinoministeriön toukokuussa lausuntokierrokselle lähettämän esitysluonnoksen mukaan laki sosiaalista yrityksistä kumottaisiin laajemman lakihankkeen yhteydessä.

– Kysyin ministereiltä aiheesta eduskunnan kyselytunnilla syyskuun lopussa, mutta en saanut mitään selvää vastausta

– Kysyin ministereiltä aiheesta eduskunnan kyselytunnilla syyskuun lopussa, mutta en saanut mitään selvää vastausta. Sosiaalisia yrityksiä tarvitaan jatkossa ja toivon, että hallitus huomioi niiden tarpeen, Essayah kertoo.

Suomessa on ollut vuodesta 2004 lähtien sosiaalisten yritysten lainsäädäntö, joka on auttanut pitkäaikaistyöttömiä, osatyökykyisiä sekä vammaisia osallistumaan sosiaalisten yritysten kautta työmarkkinoille.

Näille vaikeasti työllistyville ryhmille on myönnetty määräaikaista korotettua palkkatukea.

– Sosiaalisten yritysten vaikutus työllistämiseen on ollut merkittävä. Euroopassa nimenomaan sosiaaliset yritykset ja yhteiskunnallinen yrittäjyys ovat juuri sitä, mikä auttaa ihmisiä takaisin työelämään ja myöskin mahdollistaa pitkäaikaistyöttömien ja muiden heikommassa työmarkkina-asemassa olevien osallistumisen työmarkkinoille, Essayah perustelee.

Ylös