Verohallinto palvelee kasvuyrityksiä veroasioissa myös kiinaksi

28.11.2017 klo 09:28 Kotimaa Samuli Rissanen

Verohallinnon China Desk on pystytetty. Verohallinto on nyt täydessä valmiudessa palvelemaan kasvuyrityksiä veroasioissa niin suomeksi kuin kiinaksikin.

Suomalaisille kasvuyrityksille suunnatun veroneuvontapalvelun lisäksi katseet kohdistetaan nyt Kiinaan.

Kiinalaiset yritykset ovat osoittaneet jo pitempään kiinnostusta Suomeen sijoittumiseen. Verohallinto haluaa helpottaa tulokkaiden veroasioiden hoitamista Suomessa sekä samalla luoda kuvaa Suomesta yhä houkuttelevampana paikkana kiinalaisille yrityksille.

Verohallinto pystyy tarjoamaan kiinankielistä palvelua, sillä Verohallinnossa on muutaman kiinankielentaitoisen lisäksi aloittanut nyt myös Kiinassa syntynyt työntekijä, joka hoitaa yhteydenpidon kiinaksi.

Verohallinnon ja kiinalaisten yritysten välisenä kanavana tulee toimimaan WeChat, joka on Kiinan suosituin sosiaalisen median palvelu.

Verohallinnon ja kiinalaisten yritysten välisenä kanavana tulee toimimaan WeChat, joka on Kiinan suosituin sosiaalisen median palvelu. Palvelu avataan WeChatissa, kun sopimus palvelun tuottajan kanssa on saatu valmiiksi. Sopimusta tehdään parhaillaan.

Kiinalaisille yrityksille tarjottava palvelu on jatkoa Suomessa jo toiminnassa olevalle kasvuyrityspalvelulle. Pilottikokeilusta alkunsa saanut palvelumalli on toiminut Verohallinnossa tämän vuoden, ja yhteydenottoja tulee säännöllisesti. Verohallinnon kasvuyrityspalvelu on vastannut tähän mennessä useisiin kymmeniin verokysymyksiin.

– Palvelumme avulla yritykset voivat keskittyä liiketoiminnan kehittämiseen ja kansainvälistymiseen, kun kasvuyritysten kohtaamat erityiset verokysymykset hoituvat sujuvassa yhteistyössä veroasiantuntijoidemme kanssa. Samalla varmistetaan, että kasvuyritysten veroasiat sujuvat oikein alusta alkaen, Verohallinnon kasvuyrityspalvelun projektipäällikkö Miika Wires kertoo.

 

Ylös