Joensuun Maila myy jätkänkynttilöitä lähettääkseen syöpää sairastavan 14-vuotiaan Millan Lappiin

29.11.2017 klo 00:11 Kotimaa Kristiina Kunnas

14-vuotias Milla Silvennoinen sairastaa parantumatonta syöpää. Ennen sairastumistaan hän pelasi pesäpalloa. Nyt monet urheilijat haluavat toteuttaa Millan toiveen päästä Lappiin ja yöpymään lasi-igluun Levillä. Mukana auttamassa on myös pesäpallojoukkue Joensuun Maila.

–  Ei löydy enää sanoja…. Kiitollisuus on niin valtava…. Tunteet jälleen pinnassa. Kiitos Joensuun maila.

Näin kirjoitti Facebook-sivullaan maanantaina 28. marraskuuta liperiläinen Maija Silvennoinen. Hän oli juuri saanut kuulla, että Joensuun Maila aikoo myydä jätkänkynttilää itsenäisyyspäivään saakka ja lahjoittaa koko lyhentämättömän myyntituoton Millan toiveitten toteuttamiseen.

–  Olen aivan hämmentynyt, myöntää Maija Silvennoinen.

–  Olemme koko perhe myös siksi hämmentyneitä, kun maailmassa on niin monta muutakin apua tarvitsevaa. Milla on itsekin aina sanonut että en mie tarvii…

Silvennoinen on kunnanvaltuutettu ja Kristillisdemokraattien pitkäaikainen aktiivi, mutta myös kahden tyttären ja yhden pojan äiti. Nuorempi tyttäristä, 14-vuotias Milla, sairastaa parantumatonta syöpää.

Olen halunnut julkisesti viestiä perheemme tilanteesta. Näin on ollut helpompi olla, eikä ole tarvinnut selitellä itkuisia silmiään. – Millan äiti Maija Silvennoinen

Milla pelasi ennen sairastumistaan pesäpalloa.

– Kun ystävät olivat kertoneet pesäpalloseuralle Millan sairaudesta, JoMa lahjoitti Tuomas Jussilan pelipaidan Millalle, Maija Silvennoinen kertoo.

Milla Silvennoinen pelasi ennen sairastumistaan pesäpalloa. Nuori nainen on 14-vuotias.

Millan vanhemmat kannattavat JoMaa, ja ovat osallistuneet myös fanimatkalle.

Kesällä JoMa järjesti hyväntekeväisyysottelun Pohjois-Karjalan Syöpälapset Sykkyrälle.

– Milla oli tuolloin palkintojenjakajana. Emme vielä tienneet taudin uusiutuneen. Musertavat uutiset tulivat heinäkuussa.

Silvennoisen perheessä on valittu avoin tiedotuslinja.

– Olen halunnut julkisesti viestiä perheemme tilanteesta. Näin on ollut helpompi olla, eikä ole tarvinnut selitellä itkuisia silmiään, Maija Silvennoinen kertoo.

– Nämä ovat asioita, joita ei kellekään toivoisi. Silti luotan rukouksen voimaan ja siihen, että Jumalan tahto toteutuu elämässämme. Vaikeinta on ollut rukoilla juuri sitä kohtaa Isä meidän -rukouksessa.

JoMa päivitti omalle Facebook-sivulleen maanantaina seuraavan viestin, joka löytyy myös Westpro4u:n sivuilta:

”Haluamme tuoda ripauksen jouluntaikaa 14-vuotiaalle Milla-tytölle, joka sairastaa parantumatonta sairautta. Milla sai jo kertaalleen terveen paperit kukistettuaan pahalaatuisen kasvaimen, mutta kesällä hän ja hänen perheensä saivat musertavia uutisia; kasvain oli uusinut.

Kasvain sijaitsee niin hankalassa paikassa Millan päässä, ettei sitä voi leikata, eivätkä lääkärit ole kovin toiveikkaita paranemisen suhteen. Nyt Milla on tilanteessa, että lääketieteellistä keinoa ei hänen parantamisekseen ole.

Millan suurin unelma on päästä perheensä kanssa Leville, jossa hän haluaisi yöpyä lasi-iglussa.”

Joensuun Maila kertoo myyvänsä jätkänkynttilöitä itsenäisyyspäivään saakka JoMan toimistolla 10€ hintaan. Jokainen 10 euron myyntihinta lahjoitetaan kokonaisuudessaan Millan unelman toteuttamiseen.

Milla tykkää laskettelusta ja oli löytänyt Levin iglujen kuvan netistä.

–  Hän sanoi yhtenä päivänä, että tuonne olisi ihana päästä.

Maija-äiti kertoo, että tytär haluaa elää tässä hetkessä.

–  Milla ei halua miettiä tulevaa. Perheessämme isäntä pitää huumoria yllä.

Silvennoisilla on eletty raskaita vaiheita. Ennen kaikkea Maija toivoo rukoustukea.

– Voitte muistaa Millaa rukouksin. Ja pitäkää toisistanne huolta, hän kannustaa.

JoMa

Joensuun Maila (JoMa) on joensuulainen vuonna 1958 perustettu pesäpalloseura, joka pelaa superpesistä. Joukkueen kotikenttä on Mehtimäellä. Talvella harjoitus- ja pelikenttänä on Joensuu-areena.

 

Pohjoiskarjalaiset urheilijat sekä Joensuun Maila haluaisivat lähettää Millan käymään Levin igluissa, jonne Milla on toivonut pääsevänsä. Levin iglut -hotellialue näyttää kirkkaana talvipäivänä tältä. (Kuva hotellin nettisivuilta)

 

 

Ylös