Peter Östmanin ihmis-joulukalenteri kehuu kansanedustajakaverin päivässä – Östman ei vielä paljasta nimiä

30.11.2017 klo 15:16 Politiikka Kristiina Kunnas

Luotolaiskansanedustaja Peter Östman aikoo kehua kansanedustajakollegan päivässä. – Tämä on ihmisjoulukalenterini. Suomi100-juhlavuoden hengessä esittelen 24 edustajakaveria ja heidän hyvät puolensa, Östman kertoo. Hän ei kuitenkaan paljasta vielä, ketkä kalenteriin pääsevät.

Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Peter Östman aloittaa ihmisjoulukalenterin.

– Huomenna on joulukuun ensimmäinen päivä. Silloin avataan joulukalenterin ensimmäinen luukku.

Östman esittelee työtovereittensa joukosta valitsemansa 24 kollegaa ja kehuu heidät. Sinnikkäistä uteluista huolimatta hän ei suostu etukäteen paljastamaan yhtäkään kehujensa kohteiksi joutuvista kollegoistaan. Mahtavatko esimerkiksi julkkiskansanedustajat Harry Hjallis Harkimo tai Anne Berner osua kalenteriin? Entä kohukansanedustaja Teuvo Hakkarainen?

Östman esittelee työtovereittensa joukosta valitsemansa 24 kollegaa ja kehuu heidät. Sinnikkäistä uteluista huolimatta hän ei suostu etukäteen paljastamaan yhtäkään kehujensa kohteiksi joutuvista kollegoista. Mahtavatko esimerkiksi julkkiskansanedustajat Harry Hjallis Harkimo tai Anne Berner osua kalenteriin? Entä kohukansanedustaja Teuvo Hakkarainen?

– Minulla on ollut etuoikeus työskennellä eduskunnassa useiden eri puolueiden kollegoiden kanssa. Suomi100-juhlavuoden hengessä esittelen näitä upeita työtovereitani.

Östmanin mielestä sekä poliittinen ilmasto että kotimaan ilmapiiri ovat muuttuneet kovemmiksi niiden kuuden ja puolen vuoden aikana, jotka hän on viettänyt eduskunnassa.

– Kritiikki ja kovat sanat ovat arkipäivää. Niin ei suinkaan tarvitsisi olla. Keskustelukulttuurin olisi syytä olla kunnioittavampi toisia kohtaan.

– Emme voi muuttaa toisiamme, vain itseämme voimme. Meillä on kaikilla mahdollisuus vaikuttaa kehitykseen ja antaa samalla jotain yhteisöllemme, Östman toteaa.

Hän ei kuitenkaan sorru äitelyyteen.

– Tietenkään emme ole edustajatovereitten kesken kaikesta samaa mieltä.

– Mutta he ovat kaikki hienoja ihmisiä. Peterin joulukalenterissa tulen keskittymään heidän hyviin puoliinsa ja siihen, miten olen oppinut tuntemaan heidät, Östman kertoo.

Östman pitää itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuotta sukupolvemme merkittävimpänä juhlavuotena.

– Vaikeista vaiheista huolimatta suomalaiset ovat sadan vuoden ajan rakentaneet omaa maataan ja tehneet yhteisiä päätöksiä. On hienoa, että juhlavuotta vietetään teemalla Yhdessä.

Peter Östmanin joulukalenteria voi seurata hänen blogissaan kotisivuilla www.peterostman.fi
Ylös