Valtiosalissa soi Gloria – Joululaulut starttasivat eduskunnan adventtiajan

30.11.2017 klo 12:45 Kotimaa Kristiina Kunnas

Eduskuntatalon juhlavassa valtiosalissa kaikuivat aamuhämärissä joululaulut. – Tästä eduskunnan joulu virallisesti alkaa, näinhän totesi aikanaan myös pääsihteeri Seppo Tiitinen, muistutti joululaulutilaisuuden juontanut kansanedustaja Antero Laukkanen.

Kosketinsoittaja Seppo J. Järvinen, altto Tiina Sinkkonen, juontaja Antero Laukkanen, evankeliuminlukija Anna Kontula ja puheenpitäjä Paula Risikko. (Kuva Kristiina Kunnas)

Joululaulutilaisuudessa ehdittiin laulaa kuusi yhteislaulua, vaikka muutakin ohjelmaa oli paljon. Perinteisen adventtiajan tilaisuuden järjestää Eduskunnan Raamatturyhmä.

Mikko Alatalo lauloi ja laulatti, ja hiukan itkettikin. Alatalon ja Rinteen On taas aika hyasinttien on koskettava kertomus äidin arvostamisesta. Joskus se tapahtuu liian myöhään. ”Sanoinko koskaan, että sua rakastan?” (Kuva Kristiina Kunnas)

Kansanedustaja Anna Kontula luki jouluevankeliumin, sisäministeri Paula Risikko piti puheen, Mikko Alatalo laulatti ja itketti On taas aika hyasinttien -biisillään ja Jippii-lapsikuoro esiintyi.

– Annetaan joululahjaksi sisäistä ja ulkoista turvallisuutta, sisäministeri Risikko kannusti.

Komeaääninen altto Tiina Sinkkonen huipensi esitykset kahdella soolollaan. Säestäjänä toiminut kosketinsoittaja ja ansioitunut musiikintuottaja Seppo J. Järvinen oli tehnyt koskettavan suomennoksen suosittuun yhdysvaltalaiseen joululauluun Mary Did You Know.

Upeasti kajahti Sinkkosen tulkitsemana Heli Ahvenainen-Saariston säveltämä Kuulen taivaan tiukujen soivan.

Valtiosaliin kokoontuneet eduskunnan työntekijät saivat kuulla joulun sanoman laulutekstin myötä: ”Kuulen taivaan tiukujen soivan. Laulu laajenee ylitse

Altto Tiina Sinkkonen työskentelee Kansallisoopperan kuorossa. Hän on myös Kristillisdemokraattien tuore kunnanvaltuutettu Sipoossa.

maan: Saapunut meille on Vapahtaja, lahja joulun ihmeellinen. Gloria, Gloria in excelsis Deo Gloria, Gloria in excelsis Deo!”

Valtiosalin jylhät puitteet pehmenivät hetkeksi, kun kansanedustaja Antero Laukkanen evästi kaikki töihinsä iloisen sanoman kera: ”Menkää ja jakakaa iloa sekä halatkaa työkaverinne!”

”Näin sydämeeni joulun teen”, lauloi eduskunnan väki kansanedustaja Mikko Alatalon johdolla varhain torstaiaamuna. (Kuva Kristiina Kunnas)

 

Ylös