Itsenäisyyspäivän yhteislaulu kaikuu ympäri maailmaa

3.12.2017 klo 11:53 Kotimaa KD Lehti

Suomalaiset vapaaehtoistyöntekijät laulavat maailmanlaajuisessa videoinstallaatiossa gallerioissa ja museoissa Johannesburgista Huippuvuorille.

Itsenäisyyspäivänä Maa on niin kaunis-virsi kajahtaa suomeksi ympäri maapalloa. Laulu kuuluu valokuvaaja Tuomo Mannisen 100 Finns -videoinstallaatiosta, joka esitetään yhteensä 25:ssä eri paikassa eri puolilla maailmaa.

Esityspaikkoina ovat galleriat, museot ja kulttuuri-instituutit, joiden sijainti vaihtelee Etelä-Afrikan Johannesburgista Huippuvuorille maailman pohjoisimpaan galleriaan, Galleri Svalbardiin. Itäisin esityspaikka on Burmassa, läntisimmät Mexico Cityssä ja Buenos Airesissa.

Videoilla suomalaiset vapaaehtoistyötä tekevät ihmiset laulavat kaanonissa kaikille tuttua virttä.

Videot pyörähtävät yhtä aikaa käyntiin itsenäisyyspäivänä 6.12. kello 18 Suomen aikaa.

Idea teokseen syntyi vapaaehtoistyön arvostuksen nostamisesta.

– Ajattelin, että jonkun pitäisi laulaa vapaaehtoisten laulu, ikuistaa heidät, Manninen kertoo.

Videot pyörähtävät yhtä aikaa käyntiin itsenäisyyspäivänä 6.12. kello 18 Suomen aikaa.

Manninen haluaa tehdä vapaaehtoisten työn näkyväksi. Siksi hän valokuvaa ja videoi Suomen satavuotisjuhlavuoden aikana sata vapaaehtoistyöntekijää eri puolilta Suomea, vaalipiirijaon mukaan.

– Mukana on ihmisiä kaikilta elämänalueilta. Uskon, että on tietty ihmistyyppi, joka sanoo heti että totta kai, minä lähden mukaan. Heitä yhdistää tietty aktiivisuuden luonteenpiirre. Monella heistä on tuhat rautaa tulessa, Manninen sanoo.

Hanke on osa virallista Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

Ylös