Presidentti Niinistö Oulussa: ”Köyhällä on entistä vaikeampaa”

3.12.2017 klo 12:20 Kotimaa KD Lehti

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö nosti lauantain puheessaan Oulussa esiin kansalaisten tarpeen kokea arvokasta elämää. Medialle Niinistö muistutti myös tuloerojen vaikutuksista.

Presidentti Sauli Niinistön mukaan ihmisiä kiinnostavat kansainvälinen tilanne, mutta myös Suomen ja kotiseudun asiat. Oulussa lauantaina hän nosti puheessaan esille erityisesti rauhan sen kaikissa muodoissa, osallisuuden tunteen tärkeyden ihmisille sekä maapalloa uhkaavan ilmastonmuutoksen.

– Kaikkein tärkeintä on, että kokisimme jokainen elämän olevan arvokasta ja oikeastaan onnellista, Niinistö sanoi puheessaan.

Silloin, kun minä olin nuori oikeastaan kellään kaverilla porukassa ei ollut mitään sen merkillisempää, joten siinä porukassa oli helppo olla. Tänään erottuu heti, jos on jäänyt jalkoihin. – Presidentti Niinistö

Päivän aluksi presidenttipari tervehti nuoria juhlijoita Lasten linnanjuhlissa. Juhliin oli kutsuttu yhteensä viisisataa 10-vuotiasta koululaista.

Presidentti kertoi medialle lukeneensa tutkimuksesta, jonka mukaan Suomi on maailman matalimpien tuloerojen maa. Tutkimuksen tasoa hän ei arvioinut, mutta lisäsi heti perään, että on Suomessa niukuutta ja köyhyyttäkin.

– Ongelma on se, että tänä päivänä on entistä vaikeampi olla köyhä. Silloin, kun minä olin nuori oikeastaan kellään kaverilla porukassa ei ollut mitään sen merkillisempää, joten siinä porukassa oli helppo olla.

– Tänään erottuu heti, jos on jäänyt jalkoihin. Se on raskas tunne erityisesti nuorille. Siksi halusin koululaisille korostaa sitä, että kaikenlainen kiusaaminen ja yksinjättäminen ei ole hyväksi, presidentti sanoi.

Lähde: STT

 

Ylös