Itsenäisyyden 100-vuotisjuhlaistunnosta suora lähetys

5.12.2017 klo 09:17 Politiikka Kristiina Kunnas

Itsenäisyyden 100-vuotisjuhlaistunto pidetään eduskunnassa tänään tiistaina 5. joulukuuta puoliltapäivin. Tilaisuutta voi seurata suorana.

Itsenäinen Suomi täyttää 100 vuotta 6. joulukuuta 2017. Eduskunta pitää itsenäisyyden 100-vuotisjuhlaistunnon tänään tiistaina 5. joulukuuta klo 12.

Eduskunta juhlistaa Suomen itsenäisyyden satavuotisuutta lasten hyvinvointia ja yhdenvertaista kehitystä tukevalla juhlapäätöksellä.

Juhlapäätöksen myötä eduskunta osallistuu lastenrahaston säätiön toiminnan kehittämiseen ja antaa suostumuksensa säätiön pääomittamiselle 50 miljoonalla eurolla.

Lastensuojelun Keskusliitto ja sosiaali- ja terveysministeriö perustivat vuonna 1987 Itsenäisyyden juhlavuoden lastenrahaston säätiön. Säätiön tarkoituksena on edistää ja tukea Suomessa asuvien lasten ja lapsiperheiden hyvinvointia, yhdenvertaisuutta ja asemaa sekä hyvää tulevaisuutta. Säätiö edistää ja tukee myös vanhemmuutta sekä lasten kasvuoloja ja kasvatusta. Juhlapäätöksen myötä eduskunta osallistuu lastenrahaston säätiön toiminnan kehittämiseen ja antaa suostumuksensa säätiön pääomittamiselle 50 miljoonalla eurolla.

Puhemiehen puheen jälkeen kaikkien eduskuntaryhmien edustajat käyttävät puheenvuoron asiasta. Kristillisdemokraattien puheen pitää eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman.

Juhlaistunnon aluksi kuullaan kantaesityksenä Kaartin soittokunnan fanfaariryhmän esittämä Suomi 100 -juhlafanfaari, jonka on tilaisuutta varten säveltänyt musiikkimajuri Pasi-Heikki Mikkola.

Täysistunto päättyy noin klo 12.50, jonka jälkeen on kahvitilaisuus valtiosalissa.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio ovat kutsuvieraina juhlaistunnossa.

Juhlaistuntoa on mahdollista seurata suorana eduskunnan verkkosivuilla www.eduskunta.fi ja YLE TV 1:ssä, jossa lähetys alkaa klo 11.55.

Verkkolähetys:
https://www.eduskunta.fi/FI/lakiensaataminen/taysistunnon_verkkolahetykset/Sivut/default.aspx
TV:
Yle TV1, klo 11.55.

 

Ylös