”Vahvalle kristilliselle arvoperustalle rakennettu yhteiskunta menestyy myös seuraavat 100 vuotta”

5.12.2017 klo 13:50 Politiikka Samuli Rissanen

– Meidän on tärkeää yhdessä pysähtyä muistamaan ja kunnioittamaan sitä, kuinka isovanhempamme taistelivat vapaudesta ja rakensivat maamme hyvinvointia, rukoilivat ja tekivät työtä, Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman sanoo.

Kristillisdemokraattien puheenvuoron eduskunnan Suomi 100-juhlaistunnossa pitänyt Peter Östman muistutti, että ahkeruus, välittävä yhteisöllisyys ja lähimmäisyys ovat Suomen voimavarat myös tulevaisuudessa.

– Tahdomme rakentaa Suomesta inhimillistä, oikeudenmukaista, perheystävällistä ja yritteliästä lähimmäisyhteiskuntaa. Puolustamme heikompiosaisten kansalaisen asemaa.

Tarvitsemme arvojohtajuutta, nöyryyttä ja viisautta, jotta kykenemme vaalimaan kansallista eheyttä

Hänen mukaansa Suomen kallisarvoisinta pääomaa ovat lapset ja nuoret. Eduskuntaryhmät ovat tehneet heidän hyvinvointiaan ja yhdenvertaista kehitystä tukevan juhlapäätöksen.

– Rakennamme rohkeasti tulevaisuutta pitämällä hyvin huolta kasvavasta sukupolvesta. Haluamme antaa heille tasavertaiset mahdollisuudet kehittää lahjojaan kouluttautumalla ja harrastamalla.

Östmanin mukaan kansalaisten luottamus on voitettava sukupolvi kerrallaan. Hän siteerasi Nobel-kirjailija F.E. Sillanpään on sanoja: ”Meidän on rakastettava isänmaatamme siten, että kunnioitamme jokaisen kansalaisen osuutta siihen.”

– On tärkeää, että meistä jokainen kokee olevansa arvokas ja kaikki pysyvät kehityksessä mukana. Tarvitsemme arvojohtajuutta, nöyryyttä ja viisautta, jotta kykenemme vaalimaan kansallista eheyttä.

Östman muistutti, että vahvalle kristilliselle arvoperustalle rakennettu yhteiskunta menestyy myös seuraavat 100 vuotta. Kristillisdemokraatit oli tälläkin kertaa ainoa ryhmä, joka toivotti puheessaan Jumalan siunausta.

– Toivotan isänmaalle, sen päättäjille ja jokaiselle kansalaiselle hyvää itsenäisyyden juhlaa ja Jumalan siunausta.

 

Ylös