Antero Laukkanen tyrmistyi hallituksen ”joululahjasta” leipäjonoille – kaikki tukirahat leikattiin pois

20.12.2017 klo 16:33 Politiikka Kristiina Kunnas

– Hallituksen kylmä kyyti pienituloisille ja leipäjonojen kaikkein vähävaraisimmille jatkuu, sanoo tyrmistynyt kansanedustaja Antero Laukkanen, eduskunnan köyhyysryhmän varapuheenjohtaja. Hän pitää hallitusta kylmäsydämisenä.

Eduskunta äänesti tänään talousarvioesityksestä.

– Hallituspuolueet äänestivät nurin esityksen ruoka-apua jakavien yhdistyksien tuesta, Laukkanen murehtii.

Vuosina 2016 ja 2017 eduskunta oli päättänyt osoittaa miljoonaa euroa vähävaraisia auttaville järjestöille, jotka järjestävät ruoka-apua. Sosiaali- ja terveysministeriö osoitti varat valtakunnallisille toimijoille, jotka jakoivat yli 100 järjestölle tukea, jotta ruokaa olisi jaettavissa vähävaraisille niin sanotuissa leipäjonoissa.

Vetosin vielä tänä aamuna sähköpostitse kaikkiin kansanedustajiin, että he äänestäisivät tämän tuen säilyttämisen puolesta, mutta mikään ei saanut hallituspuolueiden sydämiä syttymään vähävaraisten hyväksi. – kansanedustaja Antero Laukkanen

– Nyt tämä tuki lopetettiin kokoomuksen, keskustan ja sinisten päätöksestä, Laukkanen kertoo.

– Olen todella tyrmistynyt tästä ”joululahjasta”, jonka hallituspuolueet järjestivät vähävaraisille.

Laukkanen kertoo, että homma oli juuri saatu pyörimään ja oli ministeriössä luotu hyvä käytännöt ruoka-avun antajien kanssa tuen laajasta vaikuttavuudesta koko Suomen alueella.

– Ja nyt hallitus toimii näin kylmäsydämisesti ja vetää maton jalkojen alta. Vetosin vielä tänä aamuna sähköpostitse kaikkiin kansanedustajiin, että he äänestäisivät tämän tuen säilyttämisen puolesta, mutta mikään ei saanut hallituspuolueiden sydämiä syttymään vähävaraisten hyväksi, Laukkanen sanoo.

– Ei mikään mukava Suomi100-lahja apua tarvitseville.

– Pahoin mielin lähdemme nyt joulutauolle, pettynyt Laukkanen lausuu.

 

Ylös