Sari Tanuksen joulutauko alkaa pettymyksen ja isän menetyksen keskellä – ”Pääsen suremaan rauhassa”

22.12.2017 klo 17:06 Kotimaa Kristiina Kunnas

– Pettynyt olen moniin päätöksiin, erityisesti niihin, joissa asiantuntijoitakaan ei kuunneltu, joulutauolle lähtenyt kansanedustaja Sari Tanus sanoo. Hänen jouluunsa kuuluu tällä kertaa syvän surun kokemus.

– Tuntuu, että nyt pääsen suremaan rauhassa, kansanedustaja Sari Tanus tunnustaa.

Järjettömän kiireinen syysistuntokausi on juuri päättynyt. Viimeisiin päiviin kuului monta pettymystä eduskunnan päätöksiin, ja viimeiseen viikonloppuun oman isän saattaminen hautaan.

– Kun äitini kuoli aivan liian varhain ja nuorena kahdeksan vuotta sitten, suru oli suuri. Mutta silloin koin, että nyt pitää huolehtia isästä. Ikävä on nyt eri tavalla raastavaa, kun isä siirtyi yllättäen rajan taa.

Tanus kuvailee suruaan kuin solujen kouristukseksi.

– Aivan kuin jotain revittäisiin kivuliaasti, lopullisesti irti. Se on uusi kokemus. On se varmasti sitäkin, että puolet minusta tulee isältä, Tanus pohtii.

Syksy eduskunnassa oli Tanuksen mukaan hirveän työntäyteinen.

– Pettynyt olen moniin eduskunnan päätöksiin, erityisesti näihin, joissa asiantuntijoitakaan ei kuunneltu, vaan päätettiin toisin. Kansalaisten hyvinvointia ei haluta edistää vaan muut intressit, raha ja valta määrittelevät toimet.

Joulun rauha ja kiitollisuus ovat kaikista suruista ja pettymyksistä huolimatta Tanuksen sydämellä.

– Odotan joulurauhaa ja Taivaan Isän hellivää läheisyyttä. Suuri kiitollisuus valtaa mielen, kun ajattelen Vapahtajan syntymäjuhlaa. Mikä mieletön rakkaus ja mieletön mahdollisuus meille jokaiselle!

Tanus odottaa levollista aikaa läheisten kanssa. Hän naurahtaa, että luuli kiireen keskellä jouluaaton olevan jo lauantaina. Siinä tuli pohdituksi, millainen oman perheen joulusta ehtisi tulla.

Tanuksen vuoteen on kuulunut henkilökohtaista menestystä. Kevään vaaleissa hän sai muhkean äänisaaliin Tampereen kaupunginvaltuutetuksi, elokuussa hänet valittiin toiselle kaudelle Kristillisdemokraattien varapuheenjohtajaksi ja äskettäin OP-vaaleissa jättiäänimäärällä edustustoon.

Joulun alla hän kiittää lämpimästi tukijoitaan ja työtovereitaan.

– Toivotan rauhallista joulua ja onnellista, siunattua uutta vuotta.

Tanus odottaa levollista aikaa läheisten kanssa. Hän naurahtaa, että luuli kiireen keskellä jouluaaton olevan jo lauantaina. Siinä tuli pohdituksi, millainen oman perheen joulusta ehtisi tulla.

– Valtavasti odotan, että saan rakkaat poikani lähelle viettämään joulua ja saamaan yhdessä lohdutusta surun keskelle.

 

Ylös