Rahoitusalan lakko uhkaa sulkea pankkikonttoreita loppuviikolla

27.12.2017 klo 08:26 Kotimaa Samuli Rissanen

Tänään keskiviikkona 27. joulukuuta on normaali pankkipäivä, mutta torstaina 28. ja perjantaina 29. joulukuuta mahdollinen rahoitusalan lakko uhkaa sulkea pankkikonttoreita. Pankit tiedottavat tarkemmin verkkosivuillaan lakon vaikutuksista palveluihin.

Asiakkaiden on hyvä varautua palveluiden ruuhkautumiseen ja tavallista pidempiin odotusaikoihin lakon aikana.

Pankit pyrkivät turvaamaan sekä yksityis- että yritysasiakkaiden tärkeimmät palvelut lakon aikana kuten korttimaksamisen, käteisautomaattien toiminnan sekä palkkojen, eläkkeiden ja laskujen maksun. Verkkopankit toimivat myös normaalisti.

Pankit eivät voi taata häiriötöntä maksujen välitystä lakon aikana.

Pankit eivät voi taata häiriötöntä maksujen välitystä lakon aikana.

Käteistä voi nostaa niissä kaupoissa, jotka tarjoavat käteisen nostopalvelua.

Lakolla ei ole vaikutusta pörssin toimintaan. Verkkopankin kautta tehtävien toimeksiantojen käsittelyssä sekä selvitystoiminnassa voi esiintyä viiveitä.

Sijoitusrahastojen merkintä- ja lunastustoimeksiantojen hoidossa voi esiintyä viiveitä. Myös rahastojen arvon laskennassa voi olla häiriöitä. Verkkopankin kautta tehdyt toimeksiannot hoidetaan, mutta käsittelyssä saattaa esiintyä viiveitä.

Myös poikkeustilanteissa on syytä kiinnittää erityistä huomiota poikkeuksellisiin yhteydenottoihin, jotka saattavat olla rikollista tietojen kalastelua. Maksukorttien tietoja ja tunnuslukua tai verkkopankkitunnuksia ei saa luovuttaa kenellekään.

Lakko koskee koko rahoitusalaa, mutta ei vakuutusalaa.

Ylös