Essayah kysyi Niinistöltä Myyrmäessä talviolympialaisten mitaliveikkausta – ”Kahdeksan”

7.1.2018 klo 15:45 Politiikka Kristiina Kunnas

KD:n puheenjohtaja Sari Essayah osallistui tänään Myyrmäessä presidenttiehdokas Sauli Niinistön kuntoilutapahtumaan. Essayah’n tehtävänä oli myös haastatella Niinistöä tämän kuntoilutottumuksista.

Sauli Niinistön luona kävi kuhina, kun kansa tungeksi kättelemään ja yhteisiin kuviin tasavallan presidentin kanssa. Kansalaiset tulevat aivan liki, suorastaan iholle. Muuten ei pääse pyytämään presidenttiä kanssaan samaan omakuvaan, tai sanomaan henkilökohtaisia terveisiään.

Uudelle kaudelle pyrkivä Niinistö vieraili tänään myös Helsingin Hakaniemessä maalaismarkkinoilla, ja suuntasi sitten Myyrmäen Paalutorille, josta oli lähtö kuntoilutapahtuman kolmen kilometrin reippaalle lenkille.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah, kävelyn maailman- ja euroopanmestari 1990-luvulta, osallistui Niinistön kuntoilutapahtumaan. Toinen menestynyt urheilija, aerobicin maailmanmestari Tuuli Matinsalo veti alkuverryttelyt Paalutorin hyytävässä tuulessa.

Niinistö toivoi, ettei Essayah pitäisi lenkillä liian kovaa vauhtia.

Niinistö ja Essayah, kuuden vuoden takaiset presidenttiehdokkaat lähtivät nyt yhteiselle lenkille vuoden ensimmäisenä aurinkoisena pakkaspäivänä. Myös Essayah oli ollut aamupäivällä jo Hakaniemen markkinoilla Kristillisdemokraattien teltalla.

Näissä presidentinvaaleissa Essayah ei lähtenyt ehdokkaaksi, vaan on Niinistön uudelleenvalinnan takana.

Essayah haastatteli Niinistöä Myyrmäessä ennen kuntoilua.

– Ethän pidä Sari liian kovaa vauhtia yllä, Sauli Niinistö toivoi Myyrmäen Paalutorilla Vantaalla. Essayah’n haastattelussa hän kertoi omista liikuntatavoistaan sekä ennusti talviolympialaisten suomalaismitaleiden määräksi yllättäen kahdeksan – eli juuri oman vaalinumeronsa. (Kuva Kristiina Kunnas)

– Nuoresta ja aivan lapsesta asti olen liikkunut, ja kannustan kaikkia siihen. Mutta välillä käy niin, että en ehdi riittävästi liikkua, sitten on taas kiinniotettavaa, Niinistö myönsi.

Essayah on Kansainvälisen Olympiakomitean jäsen, joten hän halusi kuulla Niinistön veikkauksen  talviolympialaisten mitalisaaliista.

– Veikkasin Lahden kisoista viittä mitalia Suomelle, ja niin kävi. Nyt sanotaan, että kahdeksan, Niinistö totesi vakavalla naamalla.

Osa yleisöstä hörähti kuullessaan Niinistön mainitsevan oman vaalinumeronsa.

Niinistö toivoi, ettei Essayah pitäisi lenkillä liian kovaa vauhtia. Hän halusi kertoa muistonsa kuuden vuoden takaa, edellisistä presidentinvaaleista. Silloin Helsingin Sanomat laittoi ehdokkaat UKK-testiin, eli kävelemään kaksi kilometriä mahdollisimman nopeasti. Essayah’n aika oli 12.30 ja Niinistön muutamaa minuuttia hitaampi (16.13).

– Hiukan lohdutti vain se, että minua nuorempi Arhinmäki ja joku muukin jäivät minusta jälkeen, Niinistö kertoi.

Huom!

KD-Lehden päätoimittaja Esa Erävalo sai Sauli Niinistöltä haastattelun heti kuntoilutapahtuman jälkeen. Lue lisää 19. tammikuuta ilmestyvästä KD-Lehdestä tai samana päivänä 19.1. verkkolehdestä kdlehti.fi.
Ylös