Essayah kiertää loppiaissunnuntain pääkaupunkiseudulla – osallistuu myös Niinistön kuntoilutapahtumaan Myyrmäessä

7.1.2018 klo 09:00 Politiikka Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah nähdään sunnuntaina Helsingissä ainakin Hakaniemen maalaismarkkinoilla sekä Vantaalla niin Myyrmäessä kuin Tikkurilassakin.

Sari Essayah on kansan parissa Helsingissä Hakaniemen maalaismarkkinoilla loppiaissunnuntaina aamukymmenestä yhteentoista. Kristillisdemokraateilla on oma paikka vilkkailla markkinoilla, lähellä SAK:n ja Metallityöväenliiton taloa torin eteläpäädyssä.

Hakaniemestä Essayah siirtyy Myyrmäen Paalutorille. Siellä hän osallistuu toiselle presidenttikaudelle pyrkivän Sauli Niinistön kuntoilutapahtumaan.

Kuusi vuotta sitten Niinistö ja Essayah olivat kumpikin presidenttiehdokkaina. Näihin vaaleihin lähdettäessä Essayah ei halunnut ehdokkaaksi haastamaan istuvaa presidenttiä. Kristillisdemokraatit päätti elokuussa puoluekokouksessaan Seinäjoelle, ettei puolue aseta omaa presidenttiehdokasta. Sen sijaan annettiin suositus asettua kannattamaan riippumatonta kansanliikettä, joka ajaa presidentti Niinistön uudelleenvalintaa.

Kristillisdemokraatit päätti elokuussa puoluekokouksessaan Seinäjoelle, ettei puolue aseta omaa presidenttiehdokasta. Sen sijaan annettiin suositus asettua kannattamaan riippumatonta kansanliikettä, joka ajaa presidentti Niinistön uudelleenvalintaa.

Essayah joutui vastaamaan lukuisiin kyselyihin siitä, miksei ollut itse käytettävissä presidentinvaaleissa kuin myös siitä, miksi suositettiin juuri Niinistöä.

– Arvostan hänen ulko- ja turvallisuuspoliittista linjaansa, Essayah vastasi.

”Puoluekokous päätyi siis antamaan suosituksen jäsenistölleen tukea puolueista riippumatonta kansanliikettä, eikä asettautunut minkään toisen puolueen ehdokkaan taakse, kuten osa toivoikin. Kyselyssä ulko- ja turvallisuuspoliittinen linja toi tasavallan presidentille puolueen ulkopuolisista ehdokkaista murskaavan ylivoiman. Jo kuusi vuotta sitten oli asioita, joista emme jaa samaa näkemystä, ja näin on varmaan tänäänkin”, Essayah muotoili kolumnissaan KD-Lehdessä elokuussa.

Sunnuntain tempaus eli kuntoilutapahtuma Myyrmäen Paalutorin läheisyydessä tuo kuuden vuoden takaiset ehdokkaat hetkeksi yhteen. Myyrmäestä Essayah lähtee vielä käväisemään Tikkurilan Café Niinistössä Tikkuraitilla.

Presidentinvaalien ensimmäinen kierros käydään sunnuntaina 28. tammikuuta. Kotimaan ennakkoäänestys on 17.–23. tammikuuta.

KD:n puheenjohtaja, kansanedustaja Sari Essayah sunnuntaina 7. tammikuuta:

• Hakaniemen markkinoilla KD-teltalla noin klo 10–11
• Myyrmäen paalutorilla, Sauli Niinistön kuntoilutapahtumassa klo 12.30–13.30
• Tikkurilan Café Niinistössä, Tikkuraitilla noin klo 14–15
Ylös