Tiina Tuomela: ”Vähäosaisten ruoka-apu on täysin välttämätöntä, valitettavasti”

13.1.2018 klo 12:47 Politiikka Kristiina Kunnas

Tiina Tuomela muistuttaa, että vähäosaisten auttaminen on välttämätöntä. Yhteiskunnan apu ei riitä.

Kristillisdemokraattien 1. varapuheenjohtaja, Vantaan kaupunginvaltuutettu Tiina Tuomela sai herkän sosiaalisen omantunnon jo nuorena. Nyt hänet tunnetaan heikomman puolella olevana.

Tuomela jakaa ajatuksiaan KD-Kompassi -haastattelussa lauantaina 13. tammikuuta klo 12.50. Haastattelun voi jälkikuunnella täällä.

– Aina puolustin kiusattuja enkä pystynyt menemään Pelastusarmeijan rahankeräysten ohi koskaan laittamatta niihin jotain. Se oli ihan must. Siitä se alkoi.

Moni eläkeläinen joutuu miettimään hankkiiko lääkkeitä, ostaako ruokaa vai maksaako vuokran. – KD:n 1. varapuheenjohtaja Tiina Tuomela

Auttamisenhalu on erikoislääkärinä työskentelevässä Tuomelassa sisäänrakennettu. Nyt hän pystyy tekemään auttamistyötä myös politiikassa.

– Vantaan asunnottomien Vahti ry oli juuri perustettu, kun tuli kuntapolitiikkaan 2012. Minusta tuli sen puheenjohtaja, ja vähäosaisten auttaminen konkretisoitui.

Onko vähävaraisten ruoka-apu välttämätöntä?

– Kyllä se valitettavasti on. En näe loppua tälle ruokajakelulle. Moni eläkeläinen joutuu miettimään hankkiiko lääkkeitä, ostaako ruokaa vai maksaako vuokran. Me näemme näitä tapauksia paljon, myös lapsiperheitten ja opiskelijoiden elämässä, Tuomela kertoo.

Hurstin jonossa on Helsingissä varmasti pari tuhatta viikottain, Vantaalla jonottajia on 100 – 150.

– On hurja luku, että Suomessa varmasti 20 000 tai enemmänkin tarvitsee ruoka-apua viikottain.

Tiina Tuomela kertoo Ismo Portinin haastattelussa myös asunnottomuudesta sekä työnvälityksestä ja ohjauksesta.

Kuuntele Tiina Tuomelan haastattelu kokonaisuudessaan täältä

Tiina Tuomela Radio Deissä la 13. tammikuuta klo 12.50, uusinta ma 15.1. klo 22.35. KD-Kompassi -haastattelu, Ismo Portin haastattelee.
Ylös