Antero Laukkanen: Moni ei ymmärrä, että ruoka-apuun ei saa enää yhteiskunnan tukea

27.1.2018 klo 12:47 Politiikka Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraattien espoolainen kansanedustaja Antero Laukkanen selostaa KD-Kompassi -ohjelmassa, että ruoka-apua järjestävät yhdistykset menettivät aivan kokonaan taloudellisen tukensa.

– Nyt ruoka-avun antajat eivät enää saa yhteiskunnan tukea. Moni kansanedustajakaan ei tiedä, etteivät yhdistykset voi hakea esimerkiksi sosiaali- ja terveysministeriöltä tukea, kansanedustaja, eduskunnassa toimivan köyhyysryhmän varapuheenjohtaja Antero Laukkanen muistuttaa.

Moni kansanedustajakaan ei tiedä, etteivät yhdistykset voi hakea esimerkiksi sosiaali- ja terveysministeriöltä tukea. – kansanedustaja Antero Laukkanen

Laukkanen on Radio Deissä KD-Kompassi -ohjelmassa puoluesihteeri Asmo Maanselän haastateltavana lauantaina 27. tammikuuta klo 12.50. Ohjelman voi jälkikuunnella kotisivuilla kd.fi.

– Maa- ja metsätalousvirastolla on hankerahaa, mutta sitä ei voi jakaa, vaan sillä täytetään EU-ruokakasseja. Ainoa raha on ollut niin sanottu ”joululahjaraha” eli miljoona, josta on voinut saada tukea yhdistyksille. Hallitus nyt poisti sen, Laukkanen muistuttaa.

Hän puhuu KD-Kompassi -ohjelmassa myös Espoon vanhustenhoidon hälyttävästä tilanteesta sekä rahankeräyslain muutoksista.

KD-Kompassi -ohjelma Radio Deissä la 27. tammikuuta klo 12.50, uusinta ma 29.1. klo 22.35.

 

 

 

Ylös