Sari Essayah: – Niinistö näyttää nauttivan luottamusta vasemmalta oikealle ja oikealta vasemmalle

28.1.2018 klo 21:14 Politiikka Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah pitää Sauli Niinistön tulosta äärimmäisen kovana. – Tämä on ensimmäinen kerta historiassa, että ehdokas menisi ensimmäisellä kierroksella läpi, Essayah toteaa Niinistöä onnitellen.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah oli kuusi vuotta sitten Sauli Niinistön kilpakumppani presidentinvaaleissa. Essayah ei lähtenyt näissä vaaleissa haastamaan suosittua presidenttiä.

Säätytalolla vaalien tulosiltaa seuraava KD-verkkolehti kdlehti.fi sai Essayah’n puhelinhaastattelun Vanhalta ylioppilastalolta.

– Luvut ovat selvät. Näyttää siltä, että Niinistö on saanut taakseen valtavasti myös keskustalaisia, sosialidemokraatteja ja kristillisdemokraatteja, Essayah arvioi Vanhalta ylioppilastalolta.

– Arvelen, että Väyrynen on saanut ääniä sieltä ja täältä, Huhtasaari puolestaan omiltaan, Essayah jatkaa.

Essayah pitää varmana, että Niinistö menee läpi ensimmäisellä kierroksella.

Tällaisilla kansanliikkeillä on varmasti henkilövaaleissa vahva tulevaisuus. – Sari Essayah

– Luulin silti ennakkoäänten olevan siinä 59 prosentin paikkeilla ja lopullisen ehkä 56, mutta arvioin alakanttiin. Tämä on äärimmäisen kova tulos istuvalle presidentille. Ensimmäisen kerran historiassa presidentinvaalissa ei tarvittaisi toista kierrosta, Essayah muistuttaa.

– Niinistö näyttää nauttivan luottamusta vasemmalta oikealle ja oikealta vasemmalle, Essayah toteaa.

Presidentinvaaleissa omaa puoluetta ei välttämättä saada oman presidenttiehdokkaan taakse, kuten nähdään tämän vaalin tuloksissa. Suurten puolueiden ehdokkaatkaan eivät ole saamassa kuin muutaman prosentin kannatuksia.

– Tällaisilla kansanliikkeillä on varmasti henkilövaaleissa vahva tulevaisuus, Essayah arvioi.

Vaali-iltana toisteltiin Niinistön lausumaa vaaleista 2006, että istuvaa presidenttiä on vaikea kaataa. Tuolloin Niinistö nousi varsin lähelle Tarja Halosen prosentteja.

– Jatkuvuus on monelle tärkeää, Essayah myöntää.

 

 

 

 

 

Ylös