”Harva poliitikko uskaltaa puolustaa Israelia”

3.2.2018 klo 11:59 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Peter Östman arvioi, että poliittinen korrektius on johtanut siihen, että Euroopassa harva poliitikko uskaltaa enää puolustaa Israelia.

Poliittinen korrektius estää tällä hetkellä eurooppalaisia politiikkoja puolustamaan Israelia Lähi-idän konfliktiin liittyvissä kysymyksissä. Kristillisdemokraattien kansanedustaja Peter Östman on ollut harvinainen poikkeus.

Östman kertoo yhtyvänsä näkemykseen, että Jerusalem on ollut juutalaisten pääkaupunki jo 3000 vuotta.

Hän kovisteli viime syksynä hallitukselta Suomen linjaa sen jäkeen, kun Yhdysvallat tunnusti Jerusalemin Israelin pääkaupungiksi.

– Voisiko hallitus ajatella, että Suomikin liittyisi tähän linjaukseen, Östman esitti.

Tuolloin sekä pääministeri Juha Sipilän että Etyjin kokouksessa samaan aikaan olleen ulkoministeri Timo Soinin suulla kuultiin, että Suomenkin hallituksen linjana on yhä se, että alueelle haetaan kahden valtion ratkaisua, mikä tarkoittaa sitä, että myös Jerusalem olisi kahden valtion jaettu pääkaupunki.

Östman kertoo puolestaan yhtyvänsä näkemykseen, että Jerusalem on ollut juutalaisten pääkaupunki jo 3000 vuotta. Hän on muistuttanut, että maailmassa on 21 arabivaltiota, joilla on omat pääkaupunkinsa.

Poliittisen korrektiuden lisäksi myös antisemitismi on Östamnin mukaan nousussa. Se on ilmeistä Ruotsissa, mutta myös Suomessa, kuten Euroopassa yleensäkin.

– Katsokaa vaikka mitä Puolassa tällä hetkellä tapahtuu, Östman viittaa maassa vireillä olevaan holokaustilakiin.

 

 

Ylös