Tuore puhemies Risikko onnitteli presidentin vauvasta – ”Onnea ja suojelusta uudelle tulevaisuuden tekijälle”

6.2.2018 klo 14:10 Kotimaa Kristiina Kunnas

Tuore puhemies Paula Risikko sai valtiopäivien avajaispuheessaan harvinaisen tilaisuuden onnitella tasavallan presidenttiä vauvauutisesta.

– Poikkean totutusta kaavasta ja onnittelen koko eduskunnan puolesta Teitä arvoisa tasavallan presidentti poikavauvasta ja pyydän välittämään onnittelumme myös puolisollenne, Risikko totesi puheensa lopussa.

Uutinen jo kypsässä iässä olevan Niinistön ja hänen puolisonsa rouva Jenni Haukion poikavauvasta on levinnyt ympäri maailman.

Viime perjantaina 2. helmikuuta syntynyt vauva aiheutti valtaisan onnitteluryöpyn. Facebookissa uutinen toi vuorokaudessa yli 150 000 peukutus-tykkäystä ja reilut 32 000 onnitteluviestiä.

Vauvan syntymä istuvan presidentin perheeseen on historiallinen. Koskaan ennen Suomessa ei ole tällaista tapahtumaa koettu. Vauva on Niinistön ja hänen puolisonsa ensimmäinen yhteinen.

Niinistön juhlaviikkoon kuuluivat valinta Suomen tasavallan presidentiksi jatkokaudelle suoraan ensimmäisessä vaalissa sunnuntaina 28. tammikuuta, virkaanastujaiset torstaina 1. helmikuuta ja poikavauvan syntymä Naistenklinikalla seuraavana päivänä. Rouva Haukio kykeni osallistumaan vielä virkaanastujaisiin Eduskuntatalossa ja Presidentinlinnassa.

Risikko päätti ensimmäisen puheensa vastavalittuna eduskunnan puhemiehenä vauvaonnitteluun.

– Ennen kaikkea, on suunnattoman hienoa käynnistää valtiopäivät toivottamalla onnea ja suojelusta uudelle tulevaisuuden tekijälle.

 

Ylös