Pirkanmaalla lähdetään voittamaan vaalit

20.2.2018 klo 10:04 Politiikka Kristiina Kunnas

– Haluan asettaa tavoitteet tarpeeksi korkealle. Nykyisellä kannatuksella saisimme ehkä neljä edustajaa maakuntavaltuustoon, mutta pitäisi saada 7–8. Hyvällä vaalityöllä voisimme myös tavoitella kahta kansanedustajaa nykyisen yhden (Sari Tanus) asemesta, Kristillisdemokraattien Pirkanmaan piirin tuore puheenjohtaja Sirpa Pursiainen toteaa.

Sirpa Pursiaisella on tanakka tavoite Pirkanmaan piirin vastavalittuna puheenjohtajana.

– Saada piiriin aidosti toimintaa ja innostettua ihmisiä politiikan tekemiseen. Yhdessä syntyy tulosta.

Kevään tempauksiin kuuluu jo hyväntekeväisyyskonserttia ja kalamarkkinoita. Likkojen lenkin yhteydessä 21. huhtikuuta pidetään sote- ja maakuntavaaliavaus .

Tulevat kolmet vaalit totisesti työllistävät piirin puheenjohtajaa, ehdokkaita ja aktiiveja.

Kun innostaa toisia, että kaikki löytävät oman paikkansa, silloin saadaan paljon aikaiseksi.

– Kyllä, tiukka aikataulu tulee.

– Haluan asettaa tavoitteet tarpeeksi korkealle. Nykyisellä kannatuksella saisimme ehkä neljä edustajaa maakuntavaltuustoon, mutta pitäisi saada 7–8. Hyvällä vaalityöllä voisimme myös tavoitella kahta kansanedustajaa nykyisen yhden (Sari Tanus) asemesta, Pursiainen maalailee.

Mikä on piirin puheenjohtajan tärkein tehtävä?

–  Innostaminen. Kun innostaa toisia, että kaikki löytävät oman paikkansa, silloin saadaan paljon aikaiseksi.

Pursiainen on yhteiskuntatieteiden maisteri ja kirjailija. Hän opettaa työssään lähihoitajia ja harrastaa vapaa-aikanaan valokuvausta ja luonnossa liikkumista. Haastatteluunkin hänet saadaan kesken hiihtolenkin.

Sirpan valokuvanäyttely oli viime syksynä esillä Colorado Springsissä Yhdysvalloissa. Hän on ollut tuottelias kirjailija: Lähihoitajana yhteiskunnassa, Ammattilaisen ABC ja Sielun porteilla –kastepisaroita iholla -romaani. Satukirja Taigan taikaa on käännetty englanniksi, kiinaksi ja japaniksi. Viimeisimmät teokset ovat opas uudistuvasta opettajuudesta sekä Unohdetut, vanhuksena 100-vuotiaassa Suomessa.

– Unohdetuista vanhuksista olen saanut palautetta, että vaikka aihe on näin vaikea, on sitä helppo lukea. Ihmiset ovat kertoneet, että kirja on vaikuttanut. ’Hirvittävän koskettava’ on ollut monen mielipide.

Ehdokashankinta vaaleihin on jo alkanut.

– Ehdokkaita saa paremmin, kun väki saadaan ensin tietoiseksi, mistä on kysymys, Pursiainen uskoo.

Sirpa Pursiainen

• 38 V.
• ASUU TAMPEREEN TEISKOSSA PUOLISONSA TUUKAN JA NIPSU-KISSAN KANSSA
•YHTEISKUNTATIETEIDEN MAISTERI
• SOSIAALI- JA TEVEYSALAN OPETTAJA
• KIRJAILIJA
• KD PIRKANMAAN PUHEENJOHTAJA
Ylös