”Rukousaamiaisella on iso merkitys kristitylle poliitikolle”

13.3.2018 klo 12:33 Kotimaa Kristiina Kunnas

– Rukousaamiaiset ovat olleet tärkeitä jakamisen paikkoja, sanoo Kristillisdemokraattien puheenjohtaja, kansanedustaja Sari Essayah. Hän osallistuu torstaina Suomen kansalliselle rukousaamiaiselle.

Kansanedustaja, puheenjohtaja Sari Essayah on buukannut tämän viikon torstaiaamun ja keskipäivän Suomen kansalliselle rukousaamiaiselle.

Aamiaistapahtuma ja seminaari järjestetään Suomessa neljättä kertaa. Suljettuun tapahtumaan helsinkiläishotelli Crowne Plazaan on kutsuttu osallistujia, ja kutsutut ovat voineet ehdottaa lisäosallistujia. Tapahtuma on maksullinen. Maksuilla katetaan aamiaisen ja seminaarin kustannukset.

Sari Essayah osallistui Euroopan parlamentissa pidetyille rukousaamiaisille työskennellessään meppinä 2009–2014. Hän on vieraillut myös Yhdysvalloissa helmikuussa pidettävillä kansallisilla rukousaamisiaisilla, jotka pidetään Washington D.C.:ssä. Yhdysvalloissa tapahtuma muodostuu varsinaisen rukousaamiaisen lisäksi useista lounaiden ja päivällisten yhteydessä käytävistä tapaamisista. Päätapahtuma on torstaiaamun suuri rukousaamiainen, jossa on yleensä kaksi puhujaa: Yhdysvaltain presidentti sekä vieraileva puhuja, jonka henkilöllisyyttä ei paljasteta etukäteen. Kansallisen rukousaamiaisen isäntänä toimii Yhdysvaltain kongressi, ja sitä on järjestetty vuodesta 1954. Osallistujia Yhdysvalloista ja ympäri maailmaa on yhteensä tuhansia.

– Rukousaamiaisella on iso merkitys. Siinä voi verkottua toisten kristittyjen kanssa – ja olla kutsumassa mukaan toisia sanoman äärelle. Voi olla jakamassa arkea ja juhlaa toisten kanssa. Ne ovat olleet minulle tärkeitä jakamisen paikkoja.

– Olen myös verkottunut monien kanssa ympäri Eurooppaa, Essayah toteaa.

Rukousaamiaisella on iso merkitys. Siinä voi verkottua toisten kristittyjen kanssa – ja olla kutsumassa mukaan toisia sanoman äärelle. – Sari Essayah

Yhdysvaltain kansalliselta rukousaamiselta helmikuussa 2015 Essayah’n mieleen painuivat presidentti Barack Obaman puheenvuoro sekä Nascar-kommentaattorin, entisen huippukuljettajan Darrel Waltripin henkilökohtainen uskoontulotodistus.

– Obaman henkilökohtainen puhe oli koskettava.

– Waltripin puheen lopuksi omat silmäni olivat kyynelissä. Samalla huomasin, silmät kyynelissä oli myös pöydässäni istuvalla japanilaisen suuryrityksen toimitusjohtajalla ja arabimaasta tulleella professorilla. Silloin ajattelin, että evankeliumin voima on valtaisa ja se tulee todella lähelle ihmistä, Essayah kertoo.

 

Katso Sari Essayah’n pöytäseurueeseen vaikutuksen tehnyt Nascar-kommentaattori ja ex-kilpa-ajaja Darrel Waltripin puhe Yhdysvaltain kansallisella rukousaamiaisella 2015 täältä

 

 

Ylös