Kristillisdemokraatit starttasi maakuntavaalien kiertueen Joensuussa – ”Ehdokasrekry lähti heti käyntiin”

17.3.2018 klo 16:16 Politiikka Kristiina Kunnas

Joensuun Areenan suurmarkkinoilla alkaa Kristillisdemokraattien maakuntavaalien kiertue. – Innostus on näkynyt ja ehdokassuostumuksia on saatu, iloitsee Pohjois-Karjalan KD:n toiminnanjohtaja Satu Melkko. Messut jatkuvat myös sunnuntaina.

– Kristillisdemokraatit kiertävät nyt kevään ja kesän aikana kaikissa maakunnissa eri puolella Suomea, kertoo Joensuun suurmarkkinoille osallistuva järjestöpäällikkö Mikko Rekimies.

60 vuotta kestävää lähimmäisyyttä sekä maakuntavaalien avajaiskiertue starttasi tänään lauantaina Joensuun Areenan suurmarkkinoilla. Messut jatkuvat myös sunnuntaina ja Kristillisdemokraatit on luonnollisesti mukana.

– KD:n aktiivien ja jäsenten innostuksen on nähnyt hyvin täällä Joensuussa, kertoo KD:n Pohjois-Karjalan piirin toiminnanjohtaja Satu Melkko.

 

Puheenjohtaja Sari Essayah on vierailulla Joensuun suurmarkkinoilla, jotka jatkuvat vielä sunnuntaina 18. maaliskuuta. Joensuun Kristillisdemokraattisten kaupunginvaltuutettujen Mika Piirosen, Anne Kikkis Mikkolan sekä Antti Kainulaisen takana Pohjois-Karjalan Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Jarmo Pippola sekä puolueen järjestöpäällikkö Mikko Rekimies.

– Täällä on aktiiveja ja kunnanvaltuutettuja monilta eri paikkakunnilta, Melkko kertoo.

Toiminnanjohtajan mukaan jo lauantaina saatiin kymmeneltä KD-aktiivilta täytettyä paperinen maakuntavaalien ehdokassuostumuslomake.

– Tämä on tietenkin iloinen uutinen, Melkko sanoo tyytyväisenä.

Juhlavuoden lisäksi kristillisdemokraatit valmistautuvat tulevaan maakunta- ja sote-uudistukseen sekä ensi lokakuun lopun maakuntavaaleihin.

KD:n Pohjois-Karjalan piirin puheenjohtaja Jarmo Pippola oli torstai-iltana Liperin KD-kunnanvaltuutetun Maija Silvennoisen kanssa kaikkien puolueiden yhteispalaverissa.

Kristillisdemokraatit on Joensuun suurmarkkinoilla myös sunnuntaina 18. maaliskuuta.

– Siellä kävimme läpi virkamiesten esitystä siitä, millainen uusi Pohjois-Karjalan maakunta olisi. Näimme  millainen organisaatiorakenne maakunnassa olisi ja millaisia lautakuntia tai valiokuntia tulisi maakuntavaltuuston alle, Pippola kertoo.

– Lautakuntamallia pidetään parempana, koska silloin lautakunnissa olisi poliitikkoja. Valiokunnissa kun olisi virkamiehiä.

Pippola kertoo, että seuraava yhteistapaaminen on sovittu toukokuun alkuun.

KD:n maakuntakiertue jatkuu lauantaina 24. maaliskuuta Seinäjoella risottotarjoilulla ja teemalla Rohkea risoton syö – maakuntavaalit vai ei?

Perjantaina 6. huhtikuuta jatketaan Lappeenrannassa, lauantaina 14. huhtikuuta puolestaan Mikkelissä. Kevään ja kesän aikana kierretään ympäri Suomea. Tapahtumapäivät löytyvät kotisivuilta www.kd.fi/tapahtumat.

Lieksan Henriikka Kokkonen oli kenties Suomen nuorin valtuutettu viime keväänä. Hän oli täyttänyt 18 juuri ennen ehdokasasettelun päättymistä. Vierellä Joensuun KD-valtuutettu Antti Kainulainen. (Kuva Mikko Rekimies)

Puheenjohtaja, Savo-Karjalan vaalipiirin kansanedustaja Sari Essayah osallistui lauantaina suurmarkkinoille.

– Kristillisdemokraattien johtoajatuksena on rakentaa Suomesta inhimillistä, oikeudenmukaista, perheystävällistä ja yritteliästä lähimmäisyhteiskuntaa, jossa jokaisen ihmisen arvo tunnustetaan ja kaikilla on turvallista elää, Essayah totesi.

Puheenjohtaja muistutti puolueen olevan vähäosaisten asialla.

– Puolustamme heikompiosaisten kansalaisten asemaa.

– Lisäksi kannustamme yritteliäisyyteen ja itsensä kehittämiseen sekä vastuunottoon perheestä, lähimmäisistä ja luonnosta, puheenjohtaja Essayah kiteyttää puolueen missiota.

Essayah muistuttaa, että kestävän kehityksen lisäksi tarvitaan myös kestävää lähimmäisyyttä.

– Lähimmäisyys ilmenee sekä asenteessamme toisiamme kohtaan, mutta sen pitäisi olla myös yhteiskunnan kehittämisen lähtökohta.

– Lähimmäisyys toimii ihmisten ja kulttuurien välisiä luonnollisia eroja yhdistävänä tekijänä, Essayah kuvailee.

– Puolustamme jokaisen oikeutta ilmaista vapaasti mielipiteensä ja vakaumuksensa.

Joensuun Areenan suurmarkkinat jatkuvat sunnuntaina 18. maaliskuuta. Myös Kristillisdemokraatit mukana!
Lue enemmän maakuntauudistuksesta ja maakuntavaaleista – ja täytä myös ehdokashakemus-lomake:
www.kd.fi/ehdokkaaksi
Ylös