YLE:n gallup: Kokoomus ja Sdp irti muista, Keskustan kannatus laskenut

29.3.2018 klo 09:14 Politiikka Samuli Rissanen

Kokoomus palasi Yleisradion maaliskuun puoluekannatusmittauksessa suosituimmaksi puolueeksi. Kokoomuksen kannatus nousi 1,5 prosenttiyksiköllä 21,5 prosenttiin.

Helmikuussa aktiivimallikohun keskellä kärkisijan ottanut SDP puolestaan notkahti nyt 0,8 prosenttiyksikköä ja on toisella sijalla 20,2 prosentin kannatuksella.

Kokoomuksen ja Sdp:n välinen ero kannatuksessa mahtuu tosin virhemarginaaliin, joka on Ylen kyselyssä kaksi prosenttiyksikköä suuntaansa.

Puolueiden välinen järjestys on toinen Iltalehden ja Uuden Suomen yhteisessä kyselyssä, jossa Sdp saatiin kokoomuksen edelle.

Puolueiden välinen järjestys on toinen Iltalehden ja Uuden Suomen yhteisessä kyselyssä, jossa Sdp saatiin kokoomuksen edelle. Tietoykkösen kyselyssä Sdp:n kannatus olisi 21 prosenttia ja kokoomuksen 19,9.

Kärkipuolueet ovat sen sijaan repineet eroa kolmossijaa pitävään Keskustaan, jonka kannatus on Ylen kyselyssä 16,3 prosenttia. Myös IL/US-kysely antaa keskustalle hyvin samansuuruisen lukeman, 16,1.

Vihreät jatkavat puheenjohtaja Touko Aallon kaudella vakiintuneella reilun 14 prosentin (14,2) kannatustasolla.

Perussuomalaiset ja vasemmistoliitto ovat vuorotellen pitäneet videttä sijaa hallussaan. Nyt perussuomalaisten kannatus on 9,2 ja vasemmistoliiton tasan 9 prosenttia.

Rkp:n kannatus nousi 3,5:een helmikuun notkahduksen jälkeen. Kristillisdemokraattien lukema on ennallaan 3,3 prosentissa.

Sinisen tulevaisuuden kannatus ei ole lähtenyt lentoon yrityksistä huolimatta. Sinisiä kannatti maaliskuussa 1,5 prosenttia vastanneista.

Ylen kyselyyn haastateltiin 2 675 henkilöä 1.–27.3, joista puoluekantansa kertoi reilut 1 600.

 

Ylös