Jarmo Pippola on iloinen palaaja

30.3.2018 klo 14:50 Politiikka Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraattien Pohjois-Karjalan piirin puheenjohtaja palasi politiikkaan 20 vuoden tauon ja työelämään vuoden tauon jälkeen.

– Kummatkin paluut olivat äärettömän onnistuneet, Jarmo Pippola sanoo tyytyväisenä.

Hän oli aikanaan nelivuotisen jakson 1992–1996 Joensuun kaupunginvaltuustossa. Hän jättäytyi pois, jottei vaimolle jäisi liikaa huolehdittavaa kuuden lapsen ja kotitalon kanssa.

Jarmo Pippola on myös kitaran kanssa esiintyvä trubaduuri. Tässä hän on toisen lempiharrastuksensa eli frisbeegolfin parissa.

Sitten menikin pitkähkö aika poissa politiikasta.

– Sari Essayah soitti 2015 eduskuntavaalien alla ja jutteli kuin olisimme aina tunteneet. Hän toivoi, että lähtisin täyttämään Savo-Karjalan vaalipiirin viimeisen KD-ehdokkaan paikan.

Jarmo Pippola tunsi, että paluulle politiikkaan oli oikea aika.

Vastuut seurasivat toisiaan: lyhyessa ajassa hänet valittiin niin Joensuun paikallisosaston johtoon, piirihallitukseen kuin viime loppuvuodesta myös Pohjois-Karjalan piirin puheenjohtajaksi. Se tarkoittaa paikkaa myös Kristillisdemokraattien puoluehallituksessa.

– Tämä on tuntunut hyvältä. Kunpa suurempi joukko kristityistä äänestäisi meitä, niin äkkiä saisimme kahdeksan prosentin kannatuksen, Jarmo toivoo.

– Perhekäsityksen ja avioliittokäsityksen mureneminen on ollut syöksykierteessä yhteiskunnassamme. Meillä myös on liian suuret erot ihmisten pärjäämisessä. Turvattomuus on lisääntynyt. Kristillisdemokraatit tarvitaan vastavoimaksi arvojen alasajoon ja eriarvoistumiseen, Jarmo Pippola sanoo.

Takana on juuri mainio maakuntavaalien kiertueen avaus Joensuun Areenan suurmarkkinoilla, joilla piiripuheenjohtajakin päivysti koko viikonlopun.

– Meitä oli valtuutettuja ja luottamushenkilöitä ympäri maakuntaa, mistä annan erittäin suuren kiitoksen. Kaiken kruunasi puheenjohtaja Sari Essayah’n käynti sekä se, että järjestöpäällikkö Mikko Rekimies oli koko tapahtuman mukana.

Vastuut seurasivat toisiaan: lyhyessa ajassa hänet valittiin niin Joensuun paikallisosaston johtoon, piirihallitukseen kuin viime loppuvuodesta myös Pohjois-Karjalan piirin puheenjohtajaksi. Se tarkoittaa paikkaa myös Kristillisdemokraattien puoluehallituksessa.

 

Jarmo työskenteli yli kolmen vuosikymmenen ajan Pohjois-Karjalan koulutusyhtymässä. Lokakuussa 2016 opintosihteerille tuli irtisanominen silloisten YT-neuvottelujen päätteeksi.

– Otin työttömyyden sapattivapaana. Musisoin, luin, liikuin, lepäsin. Pärjäsimme taloudellisesti, kun elelemme nykyään vaimon kanssa kaksin.

Sama vanha työnantaja kutsui miehen takaisin töihin lokakuussa 2017.

– Nyt kierrän yhtymän toimipaikkoja. Sosiaalisena ihmisenä viihdyn äärettömän hyvin.

– Olen käyttänyt sanontaa, että jos ei yhtään kiveä heitä lähtiessään, niin ei tarvitse palatessaan kerätä yhtään kiveä.

Jarmo Pippola

• 58-vuotias
• asuu Joensuun Pataluodossa Heidi-vaimonsa kanssa
• 6 aikuista lasta, 2 lastenlasta
• tärkeimpiä harrastuksia: hengellisen musiikin trubaduuri kitaran kera sekä frisbeegolf
• Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymän Riverian vahtimestari
• KD Joensuun paikallisosaston puheenjohtaja
• Kristillisdemokraattien Pohjois-Karjalan piirin puheenjohtaja
• Kristillisdemokraattien puoluehallituksen jäsen

 

Ylös