Asmo Maanselkä radiohaastattelussa: ”Syrjäytymisriskissä olevat 70 000 nuorta pitää saada mukaan yhteiskuntaan”

31.3.2018 klo 12:50 Politiikka Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraattien puoluesihteeri Asmo Maanselkä selostaa nykyisen sosiaaliturvan ongelmat erittäin selkeästi lauantaisessa radiohaastattelussa. Monimutkainen, kannustinloukkuja synnyttävä, työntekoon hyvin vähän kannustava, sellainen on Suomen sosiaaliturva.

– Parempiosaisilla on kannustinongelmia ja syrjäytymisriskissä olevat nuoret taas saattavat jäädä kotiin, koska työhönmeno ei ole kannattavaa, KD:n puoluesihteeri Asmo Maanselkä kiteyttää muutamat sosiaaliturvan ongelmat.

– Kannustavan perusturvan malli on otettu hyvin vastaan. Yksi yleistuki parantaisi monen asemaa ja olisi Kristillisdemokraattien ideologian mukainen, Asmo Maanselkä sanoo.

Puoluesihteeri Asmo Maanselkä on Radio Dein KD-Kompassi -ohjelman haastateltavana tänään lauantaina. Kuuntele ohjelma täältä

Maanselkä selostaa haastattelussa Marjo Loposelle hyvin selkeästi Suomen sosiaaliturvan nykyisen monimutkaisuuden, kalleuden, ongelmallisuuden sekä syntyvät kannustinloukut.

Suomessa on suuri riski siihen, että syrjäytymisvaarassa olevat jäävät kotiin vailla tutkintoa, vailla työtä, vailla tulevaisuutta – koska heillä on siihen varaa.

Suomessa on suuri riski siihen, että syrjäytymisvaarassa olevat jäävät kotiin vailla tutkintoa, vailla työtä, vailla tulevaisuutta – koska heillä on siihen varaa.

– Haluamme kaikki nämä 70 000 nuorta mukaan yhteiskuntaan, heidän itsensä ja yhteiskunnan vuoksi, Maanselkä muistuttaa.

Hän haluaa työnteon paljon nykyistä kannustavammaksi.

Maanselkä puhuu KD-Kompassi -haastattelussa myös takaisinperintä-ongelmasta.

– Tämä päättyisi kokonaan, kun olisi käytössä tulorekisteri ja yksinkertaisempi sosiaaliturva, Maanselkä toteaa.

 

Kuuntele KD-Kompassi -haastattelu, Radio Dei, la 31. maaliskuuta klo 12.50, uusinta ma 2. huhtikuuta klo 22.35.

Tai kuuntele KD-Kompassi -ohjelma milloin vain, täältä

Ylös