Kehitysjärjestö Kepa joutuu sulkemaan toimistonsa Tansaniassa ja Mosambikissa

5.4.2018 klo 08:18 Politiikka Samuli Rissanen

Ulkoministeriön rahoitusleikkausten takia Kepa joutuu sulkemaan toimistonsa Tansaniassa ja Mosambikissa. Kolmekymmenvuotinen pitkäjänteinen työ kehitysmaissa loppuu, ja seitsemän työntekijää joutuu lähtemään.

Ulkoministeriön päätös leikkaa kehitysjärjestö Kepan rahoituksesta viidenneksen seuraavien neljän vuoden aikana. Ulkoministeriö kohdistaa leikkaukset Kepan Tansanian ja Mosambikin maatoimistoihin, joiden toiminta joudutaan ajamaan alas kesäkuun loppuun mennessä.

Etelän työtä jouduttiin supistamaan mittavasti jo edellisten leikkausten aikana vuonna 2015, jolloin Kepa sulki Nicaraguan ja Mekongin alueen maatoimistonsa ja vähensi resurssejaan Tansaniassa ja Mosambikissa.

Kepa on toiminut kehitysmaissa yli 30 vuotta. Mosambikissa Kepa aloitti työnsä vuonna 1991 ja Tansaniassa 1997.

Kepa on toiminut kehitysmaissa yli 30 vuotta. Mosambikissa Kepa aloitti työnsä vuonna 1991 ja Tansaniassa 1997. Alun perin Kehitysyhteistyön palvelukeskuksen maatoimistojen tehtävänä oli tukea alueella toimivia suomalaisia kehitysyhteistyön tekijöitä ja järjestöjä, sittemmin työ on suuntautunut enemmän paikallisen demokratian, hyvän hallinnon ja kansalaisyhteiskunnan vahvistamiseen.

Nyt suljettavien maatoimistojen toiminta on lisäksi keskittynyt ilmastonmuutoksen hillitsemiseen, kehitysmaiden kannalta tuhoisan verovälttelyn estämiseen ja yritysvastuukysymyksiin.

Vuonna 2017 tehdyn evaluaation mukaan Kepan työ Tansaniassa ja Mosambikissa on ollut perusteltua, tuloksellista ja arvostettua.

Kehitysyhteistyön kattojärjestö Kepa on asiantuntijaorganisaatio ja yli kolmensadan kehitysyhteistyötä sekä globaalikasvatusta tekevän järjestön kattojärjestö.Tällä hetkellä Kepassa on 48 työntekijää ja ulkoministeriö tukee työtä 3,2 miljoonalla eurolla.

Ylös