”Valtuutetun työ ei ole mitään liirum-laarumia”

23.4.2018 klo 14:51 Politiikka Kristiina Kunnas

Kun Piia Nurmela päätti lähteä ehdokkaaksi keväällä 2017 käytyihin kuntavaaleihin, innostui hän valtavasti. – Seurasin uutiset ja luin kaikkea aivan eri tavalla kuin aiemmin. Kiireisessä elämäntilanteessa politiikanteko tuntui mahdottomalta, muttei se sitä ollutkaan, Lempäälän valtuustoon valittu Nurmela kertoo.

Ennen kevään 2017 kuntavaaleja fysioterapeutti-tuttu alkoi puhua Piia Nurmelalle, että tämän on asetuttuva ehdokkaaksi Lempäälään valtuustoon.

–  Elämäntilanteeni oli kiireinen ja tuntui aivan mahdottomalta ajatellakaan politiikantekoa.

Asia jäi kuitenkin alitajuntaan ja Piia pohti, millaista se olisi, mitä muutosta merkitsisi. Hän oli aiemmin liittynyt Kristillisdemokraatteihin.

Lähellä ehdokasasettelun loppumista kaksi KD-vaikuttajaa soitti ja kysyi häntä ehdolle.

–  Kun järjestyksessä kolmas pyyntö tuli, koin, että nyt on lähdettävä.

Ikinä ennen Piia Nurmelaa ei ollut pyydetty kuntavaaleissa ehdokkaaksi. Kun päätös oli tehty, hän innostui valtavasti.

– Seurasin uutiset ja luin kaiken aivan eri tavalla kuin ennen. Tutustuessani Kristillisdemokraattien vaaliohjelmiin ilahduin ja ajattelin, että allekirjoitan jokaisen asian.

On ihan puppua, etteikö siellä voisi vaikuttaa ja että kuntapäättäminen olisi liirum-laarumia. Siellähän todella vaikutetaan kuntalaisten jokapäiväiseen elämään, ja tehdään yhteistyötä eri puolueiden kesken. – kunnanvaltuutettu Piia Nurmela, Lempäälä

Nyt Lempäälän kunnanvaltuutettu kannustaa muitakin politiikkaan. Hänen vaalilauseensa oli Ratkaisujen etsijä ja toimeenpanija.

–  On ihan puppua, etteikö siellä voisi vaikuttaa ja että kuntapäättäminen olisi liirum-laarumia. Siellähän todella vaikutetaan kuntalaisten jokapäiväiseen elämään, ja tehdään yhteistyötä eri puolueiden kesken.

Nurmela on NNKY:n toiminnanjohtajan työstään toimivapaalla. Alkuviikot hän keskittyy politiikkaan ja hallintotieteiden opiskeluun avoimessa korkeakoulussa. Loppuviikot hän on ennen kaikkea perheenäiti.

–  Elämämme lapsettomana pariskuntana mullistui, kun meille tuli kuusi vuotta sitten ensimmäinen sijaislapsi.

Nyt Nurmelan perheessä on 10-, 7- ja kolmivuotiaat sijaislapset. Porukkaa täydentävät kolme koiraa ja kaksi kissaa.

– Kun ottaa sijaislapsen, on oltava avara mieli, sillä sukua tulee mukana. Tämä on jaettua vanhemmuutta. Lapsille on tärkeää, että heillä on suhde myös biologisiin vanhempiin.

– Sijaislapset olivat meidän tapamme perustaa lapsiperhe. Se on ollut tavattoman antoisaa. Lapset ovat meille tosi rakkaita, kuin omia, vaikka tiedostamme jakavamme heidät toisten vanhempien kanssa.

PIIA NURMELA

• 48 V.
• ASUU LEMPÄÄLÄN HOLLOSSA MIEHENSÄ JA 3 SIJAISLAPSEN KANSSA
• FILOSOFIAN MAISTERI
• TOIMINNANJOHTAJA (TOIMIVAPAALLA)
• PIRKANMAAN KD-PIIRIHALLITUKSEN JÄSEN, PAIKALLISOSASTON SIHTEERI
• KUNNANVALTUUTETTU, KUNNANHALLITUKSEN JÄSEN

 

 

Ylös