Vanhusasiainvaltuutettu tarvitaan nyt – Kansalaisinfon tilaisuus perustelee miksi

25.4.2018 klo 08:35 Politiikka Kristiina Kunnas

Eduskunnan Pikkuparlamentin Kansalaisinfo on keskiviikkona iltakuudelta oikea paikka niille, jotka haluavat kuulla ja keskustella vanhuksista ja vanhustenhoidon ongelmista sekä vanhusasiainvaltuutetun tarpeesta.

Vanhusasiainvaltuutettu tarvitaan nyt! -teematilaisuus pidetään keskiviikkona 25. huhtikuuta klo 18 eduskunnan Kansalaisinfossa Pikkuparlamentissa. Tilaisuus on avoin yleisölle ja kestää puolisentoista tuntia.

Vanhusten ja vanhustenhoidon ongelmista sekä vanhusasiainvaltuutetun tarpeesta ja tehtävistä alustavat emeritaprofessori Sirkka-Liisa Kivelä ja Kristillisdemokraattien 1. varapuheenjohtaja, lääketieteen ja kirurgian tohtori Tiina Tuomela.

Kansalaisaloitteen vireillepanija Tiina Tuomela on myös Vantaan kaupunginvaltuutettu sekä KD Naisten puheenjohtaja. Tuomela toivoo kaikkien suomalaisten kokevan kansalaisaloitteen omakseen.

Vanhusasiainvaltuutettua Suomeen vaativan kansalaisaloitteen nimienkeruu on parhaillaan käynnissä. Aloitteen voi käydä allekirjoittamassa sähköisesti kansalaisaloite.fi -sivustolla.

– Tämän pitäisi olla kaikkien suomalaisten, vanhusjärjestöjen, puolueiden ja päättäjien hanke, hän sanoo.

Tuomela muistuttaa, että vanhusväestö poikkeaa nuoremmista sukupolvista siinä, että he eivät ole yhtä tietoisia oikeuksistaan saada apua ja tukea.

– Eivätkä he välttämättä edes kehtaa pyytää. Vielä oma lukunsa on muistisairaiden kasvava joukko. He eivät tiedosta omaa tilannettaan, Tuomela toteaa.

Vanhusasiainvaltuutettua Suomeen vaativan kansalaisaloitteen nimienkeruu on parhaillaan käynnissä. Aloitteen voi käydä allekirjoittamassa sähköisesti kansalaisaloite.fi -sivustolla. Kansalaisaloitteen voi allekirjoittaa myös Kansalaisinfon tilaisuudessa. Sähköiseen kansalaisaloitteeseen pääsee tästä

Kansalaisinfon tilaisuuden vetää puoluejohtaja, kansanedustaja Sari Essayah. Yleisö pääsee osallistumaan keskusteluun.

Tilaisuuden Pikkuparlamentin Kansalaisinfossa järjestää Kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä.

 

Vanhusasiainvaltuutettu tarvitaan nyt!

Tilaisuus Kansalaisinfossa keskiviikkona 25. huhtikuuta klo 18–19.30, eduskunnan Pikkuparlamentti, Arkadiankatu 3. Alustajina emeritaprofessori Sirkka-Liisa Kivelä sekä lääketieteen ja kirurgian tohtori Tiina Tuomela. Kahvitarjoilu.

 

 

Ylös