KD-Kompassi -radiohaastattelu täyttää 10 vuotta – ”Napakka yhteiskunnallinen kymmenminuuttinen”

27.4.2018 klo 16:10 Kotimaa Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraattien yhteiskunnallinen KD-Kompassi -radiohaastattelu on jo 10-vuotias. Napakkaa kymmenen minuutin ohjelmaa on tehty vuodesta 2008. Jos ei ole Radio Dein äärellä sopivaan aikaan, haastattelut voi myös jälkikuunnella.

Kristillisdemokraatit on tuottanut jo vuosikymmenen ajan kymmenminuuttista KD-Kompassi –haastatteluohjelmaa Radio Deihin. Ohjelma on kuultavissa klo 12.50 lauantaisin ja uusintana maanantai-iltaisin klo 22.35.

Puolueen viettäessä 60-vuotisjuhlavuottaan ohjelmassa haastattelijoina ovat Merja Eräpolku, Kristiina Kunnas, Asmo Maanselkä sekä Ismo Portin – samat tyypit, jotka aloittivat jo 2008.

Lauantaina 14. huhtikuuta kansanedustaja, sosiaali- ja terveysvaliokunnan varajäsen Sari Tanus iloitsi KD-Kompassin haastattelussa siitä, että sote-valiokunta hylkäsi eutanasia-kansalaisaloitteen.

– Eutanasialla tarkoitetaan toisen ihmisen tarkoituksellista surmaamista. Kyllä minä lääkärinä ajattelen, että tehtäväni on hoitaa, tehtäväni on olla lähellä tukemassa, tehtäväni on olla lääkitsemässä ja lievittämässä kipua, etsimässä keinoja kärsimyksen helpottamiseen. En ymmärrä, että toisen ihmisen tarkoituksellinen surmaaminen voisi sivistysvaltion terveydenhoitohenkilökunnan keinovalikossa, Tanus totesi haastattelussa 14. huhtikuuta.

En ymmärrä, että toisen ihmisen tarkoituksellinen surmaaminen voisi sivistysvaltion terveydenhoitohenkilökunnan keinovalikossa. – Sari Tanus, lääkäri-kansanedustaja

– Hollanti ja Belgia toimivat jo karmaisevina esimerkkeinä. Kalteva pinta on toteutunut, ja tiukat kriteerit eutanasian sallimisessa ovat löystyneet. Komissio ei pääse arvioimaan kaikkia eutanasia-tapauksia, sillä niitä jätetään ilmoittamatta.

Sari Tanus kertoo haastattelussa myös sietämättömän kivun lievittämisestä, hyvästä saattohoidosta sekä palliatiivisesta hoidosta, jossa hoidetaan kokonaisvaltaisesti sekä potilas että hänen omaisensa. Tanuksen koko KD-Kompassi -haastattelun voi kuunnella täältä

Huhtikuun alussa kuultiin puolestaan Kristillisdemokraattien 1. varapuheenjohtajaa, erikoislääkäri Tiina Tuomelaa. Hän kertoi kansalaisaloitteesta, jolla vaaditaan Suomeen vanhusasiainvaltuutettua. Aloitteen voi käydä allekirjoittamassa täällä

Jäivätkö Sari Tanuksen tai Tiina Tuomelan haastattelut kuulematta? Entä Asmo Maanselän ohjelma sotu-uudistuksen vättämättömyydestä tai Sari Essayah kertomassa talviolympialaisista, Päivi Räsänen varhaiskasvatuksen ryhmäkoista, Peter Östman kannatuksen kasvattamisesta tai Antero Laukkanen köyhyydestä ja ruoka-avusta?

Ei hätää. Nämä ja lukuisat muut KD-Kompassi –ohjelmat voi jälkikuunnella. Ne löytyvät KD:n kotisivuilta kd.fi. Haastattelut löytyvät kotisivun alalaidasta Soundcloud-arkistosta.

 

KD-Kompassi lauantaisin Radio Deissä – 28. huhtikuuta päiväkodin johtaja ja Joensuun kaupunginvaltuutettu Anne Kikkis Mikkola varhaiskasvatuslaista

KD-Kompassi lauantaisin klo 12.50 ja uusintana maanantaisin klo 22.35 Radio Deissä.
Lauantaina 28. huhtikuuta päiväkodin johtaja Anne Kikkis Mikkola kertoo mielipiteensä uudesta varhaiskasvatuslaista Asmo Maanselän haastattelussa.

 

Ylös